Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Högblankt eller matt kök?

När man ska renovera sitt kök finns det en hel del val att göra. En av valen som man ställs inför – och som många funderar över – är huruvida man ska välja högblanka eller matta köksluckor? Här tänkte vi därför försöka guida dig till rätt val.

 

Utgå ifrån dina förutsättningar och behov

När man ska välja mellan högblanka eller matta köksluckor finns det inga generella svar som passar för alla. För att göra det rätta valet gäller det således att utgå ifrån sina egna behov och samt väga in för- och nackdelarna med respektive alternativ.

 

För- och nackdelar med högblanka köksluckor

En fördel med högblanka luckor är att de reflekterar ljus på ett helt annat sätt, vilket gör att köket kan upplevas som större. Det finns även de som anser att den blanka ytan ger ifrån sig ett modernt och exklusivt utseende. Tillhör du en av de som är av denna åsikt kan detta vara ett passande alternativ.

 

Nackdelarna med högblanka luckor är att de lätt blir smutsiga. Dessutom syns fingeravtryck väldigt tydligt på ytan. Något som i sin tur medför att det kommer krävas en hel del underhåll för att hålla luckorna blanka och fina.

 

För- och nackdelar med matta köksluckor

En stor fördel med matta köksluckor är att smuts och fingeravtryck inte syns lika tydligt. Du behöver således inte torka av dörrarna var och varannan dag för att de ska bibehålla sin forna glans. Många är dessutom av åsikten att dessa luckor ger ett mer sofistikerat uttryck.

 

I och med dessa luckor inte reflekterar ljus på samma sätt som de högblanka, gör de inte att köket upplevs som större om du väljer en mörkare kulör på luckorna. Något som enligt vissa kan vara en nackdel.

 

Sammanfattningsvis

Som vi varit inne på tidigare gäller det att utgå ifrån dina behov och önskemål samt väga in för- och nackdelarna med de två alternativen. Genom att göra detta är vi säkra på att du kan göra det val som passar bäst för just dig och ditt kök!

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Vi tillverkar köksluckor till IKEA:s skåpstommar Metod och Faktum. Våra högteknologiska svenska fabriker skräddarsyr er beställning i specialmått, olika materialval och valfria kulörer. Tillsammans med vår gedigna kunskap och kreativitet skapar vi en platsbyggd och personligare inredning av hög kvalitet till ett bra pris.

 

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa ditt kök redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter