Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

IKEA lådfront montering

Att montera lådfronter på IKEA:s stommar och skenor är enkelt. Låt oss berätta mer om hur du går tillväga för att få fast dina nya fronter!

 

Så monterar du IKEA-lådfronter

Beroende på vilken typ av skenor som du har på dina stommar kan monteringen skilja sig åt.


Om du har ledskenor, d.v.s. utdragbara lådor, börjar du med att placera de medföljande beslagen på lådfrontens insida. Beroende på om du har en extra hög låda eller en medium låda, kan beslagens placering variera. På de högre lådorna ska beslagen placeras högre upp och vice versa. Tänk också på att hålla koll på höger och vänster beslag.

 

Om du har ett befintligt IKEA-kök och ska byta ut fronterna på detta, kan du med fördel återanvända de gamla beslagen. Börja med att demontera din befintliga låda, skruva lös beslagen och fäst de sedan på samma sätt på de nya lådfronterna.

 

När beslagen väl är på plats fäster du lådfronten på lådan/skenorna och fäster skruvar, reglage och täckluckor. Har du äldre stommar så kan denna process skilja sig åt något.

 

Voilá, svårare än så är det inte att montera IKEA-lådfronter. Behöver de finjusteras kan du göra detta med skruvarna och reglagen.

 

Beställ nya fronter från Picky Living

Om du önskar att uppgradera ditt befintliga kök, kan du med fördel vända dig till oss på Picky Living. Vi tillverkar måttbeställda luckor och lådfronter som passar IKEA:s köksstommar Metod och Faktum. 

 

Välj mellan tusentals kulörer samt en mängd olika material och stilar för att skapa ett kök som faller just dig och ditt hem i smaken!

 

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa dina köksluckor redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter