Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

IKEA köksskåp djup

Den svenska möbeljätten IKEA tillverkar köksskåp i olika mått. Genom åren har man dessutom bytt mått på sina stommar, vilka går under namnen Faktum och Metod. Med hur djupa är egentligen de olika köksskåpen som man tillverkar?

 

Djup på IKEA:s stommar

Som tidigare nämnts har IKEA genom åren tillverkat två olika stommar. Den första versionen kallades för Faktum och tillverkades under åren 2000–2013. Från och med 2013 började man tillverkade en uppdaterad version som går under namnet Metod. 

 

Det som skiljer de två åt är framförallt måtten på bredden. De gamla stommarna är alltid 2 mm mindre än närmaste heltal. En stomme som har bredden 40 cm är alltså i själva verket 398 mm bred. De nya stommarna är istället exakt 40 cm / 400 mm.

 

Vad gäller djupet på stommarna så skiljer sig även dessa. De tillverkas framförallt i två olika mått – 40 cm och 60 cm. Det förstnämnda alternativet används framförallt på väggskåpsstommar, medan det sistnämnda framförallt används på bänkskåpsstommar. För Faktum så var djupet på väggskåpen 355mm och bänkskåpen 580mm djupa. Metodskåpen kommer i 366mm och 590mm djupa (med upphängningskena blir de 376mm och 600mm). 

 

Beställ luckor till IKEA-stommar

Om du önskar att fräscha upp ditt befintliga kök eller också är i färd med att införskaffa ett helt nytt, kan du med fördel vända dig till oss på Picky Living. Vi tillverkar måttbeställda och skräddarsydda köksluckor som kan användas på IKEA:s stommar Metod och Faktum.

 

Välj mellan tusentals kulörer samt en mängd olika material och stilar för att skapa ett kök som faller just dig och ditt hem i smaken. I och med att luckorna måttanpassas och passar såväl nya som gamla IKEA-stommar, blir det också en kostnadseffektiv lösning.

 

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa dina köksluckor redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter