Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

Kök med bara underskåp

Under de senaste åren har det blivit allt populärare att skippa överskåpen i köket. När man planerar att skapa ett kök med bara underskåp finns det däremot en hel del saker som kan vara bra att tänka på. Här delar vi med oss av dessa!

 

Att tänka på när man väljer ett kök utan överskåp

Att välja bort överskåpen är förenat med både fördelar och nackdelar. Till fördelarna hör att köket känns både luftigare och mer minimalistiskt. Dessutom är det något billigare då du inte behöver köpa lika många stommar och luckor.

Nackdelarna med denna lösning är att du tappar värdefull förvaringsyta samtidigt som det blir svårare att belysa bänkskivan, då man många gånger placerar belysning under överskåpen.

Har du vägt in för- och nackdelarna och bestämt dig för att satsa på ett kök med bara underskåp, rekommenderar vi dig att tänka på följande saker:

 

1. Överväg att använda öppna hyllor

Som vi varit inne på tidigare är det mycket förvaringsutrymme som går förlorat när man väljer bort överskåpen. Om du inte vill gå miste om detta utrymme men samtidigt önskar en luftig känsla, kan du med fördel använda dig av öppna hyllor istället.  

 

2. Maximera förvaringsutrymmet i underskåpen

Om du varken vill ha överskåp eller öppna hyllor gäller det verkligen att maximera förvaringsutrymmet i underskåpen. För att lyckas med detta kan vi exempelvis rekommendera dig att välja smala lådor med utdragbara lådor, hörnskåp samt högskåp invid kyl och frys.

 

3. Komplettera med en köksö

Ett annat tips är att komplettera köket med en köksö. Något som dels kommer att ge dig extra arbetsyta, men även extra förvaringsutrymme.

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Vi tillverkar köksluckor till IKEA:s skåpstommar Metod och Faktum. Våra högteknologiska svenska fabriker skräddarsyr er beställning i specialmått, olika materialval och valfria kulörer. Tillsammans med vår gedigna kunskap och kreativitet skapar vi en platsbyggd och personligare inredning av hög kvalitet till ett bra pris.

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa ditt kök redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

 

För mer inspiration & nyheter