Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Vår historia

Tack (vare) Sveriges smartaste företag

Picky Living grundades 2009 av en möbelsnickare från Carl Malmsten och en industridesigner från Lund. Vi heter Anders och Henrik. Vi kom från helt olika skolor - en med bevarandet av hantverket som grundidé och en med nytänkande och banbrytande design i fokus. Men vi var två grundare med en gemensam vilja att bidra till något positivt.

De flesta företag som ville göra skillnad för någon annan än sig själva, var små, okända och allmänt betraktade som lite flummiga. Men det fanns några undantag - och de företagen inspirerades vi av; Patagonia, Whole Foods, Tom’s shoes och inte minst Ikea. Ett svenskt företag som lyckats förändra hur det designas och produceras heminredning för människor i hela världen.

Med sin vision om att göra vardagen bättre för de många människorna har Ikea tillgängliggjort smarta och prisvärda hem till människor runt om världen, och med det bidragit till trygghet, glädje och stolthet. Efter nära 80 år av Ikea puttrar det idag en Nasi Goreng på en spis i Indonesien, 20 burgare steks i köket på en inflyttningsfest i Idaho och en högljudd familj äter Spagetti Carbonara runt ett köksbord i Italien. Vardagen har verkligen blivit mycket bättre för väldigt många människor. Mycket tack vare Ikea.

Precis det Ikea gjorde för de många människorna, ville vi göra för de många individerna. Det som var standardiserat ville vi göra skräddarsytt. Men vi kunde inte göra det själva om vi inte ville vänta 80 år - vi behövde hjälp. Av de bästa.

uploads/inspiration/Gråttkök1.jpg

Sekelskifte - Göteborg

uploads/inspiration/Gult3.jpg

Trendkök - Södermalm, Stockholm

uploads/inspiration/Hall1.jpg

60-tal - Vasastaden, Stockholm

Idén var enkel. Nya luckor till Ikeas stommar. Vi tog det bästa - de standardiserade stommarna och den innovativa inredningen, och adderade till mer valfrihet i material, måttanpassning och färg för luckorna. Tanken från början var att återanvända befintliga stommar och med det spara på både miljön och plånboken. (Något vi fortfarande rekommenderar). Men med tiden kom alltmer önskningar om att blanda gamla stommar med nya. Speciallösningar blev vårt signum, kapa en stomme, addera till en ovanpå en annan, mer lådor, färre hyllor, högre i tak eller bänkar i specialhöjd. Plötsligt var våra två helt olika utbildningar helt relevanta och vi skapade kök tillsammans med våra kunder som ingen hade kunna drömma om.

Picky Living blev vårt namn, och vi gör kök precis som du vill ha det, personligt och utvalt i allt från färg, form och material. Kök som i sin design och i sitt hantverk påminner mer om ett platsbyggt och arkitektritat kök, än det smarta och prisvärda kök det faktiskt är. Kök för dig som är Picky helt enkelt.

Inget gör oss lyckligare än alla stolta högljudda familjer som idag äter carbonara i just våra kök. Och själva är vi väldigt stolta över alla kök som inte gått åt skogen och stommar som återvunnits

uploads/BILDER - Miljo detaljer/Köksmiljöer/Släta luckor.jpg

Kök i Göteborg från 2010 i 3st olika kulörer på Faktumstommar

uploads/Garderob/Garderobsvägg.jpg

Platsbyggd garderobslösning i samma kulör som vägg. Helsingborg 2015

uploads/BILDER - Miljo detaljer/Köksmiljöer/front-1.jpg

Litet kök i Svartbetsad ek - Till Strings marknadsföring 2017

För mer inspiration & nyheter