Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Vilka vitvaror passar IKEA?

Planerar du att införskaffa ett kök från IKEA men funderar över vilka vitvaror som passar i deras köksstommar? Då har du hamnat helt rätt. I denna artikel tänkte vi nämligen reda ut för just detta.

 

Kontrollera vilka stommar du har

Om du har läst de tidigare artiklarna i vår blogg och bland våra köksfakta, är du troligtvis medveten om att IKEA har använt sig av två olika köksstommar genom åren – Metod och Faktum.

 

Det sistnämnda är IKEA:s gamla kökssystem, vilket utgick år 2013. Samtidigt som detta skedde lanserade man ersättaren Metod.

 

En av de saker som skiljer de två systemen åt är att de gamla stommarna hade ett annorlunda mått. De var alltid 2 mm mindre på bredden än närmaste heltal. En 60 cm bred stomme är alltså i själva verket 59,8 cm. På de nyare stommarna är en 60 cm bred stomme exakt 60 cm.

 

Detta är mycket viktigt att veta om när du ska inhandla vitvaror då en del diskmaskiner, kylskåp, ugnar och mikrovågsugnar inte passar i de gamla stommarna. Med andra ord – kontrollera vilka stommar du har innan du gör en beställning!

 

Vitvaror som passar i de nya stommarna

En stor fördel med IKEA:s nya köksstommar Metod är att de tillverkas i ett standardmått som de flesta leverantörer använder. Det innebär således att de allra flesta vitvaror kan användas i stommarna.

 

För säkerhetsskull rekommenderar vi dig alltid att jämföra måttet på stommarna med måttet på vitvarorna.

 

Köp dina vitvaror hos Picky Living

Hos oss på Picky Living kan du inte enbart beställa skräddarsydda luckor som passar till IKEA-kök, utan även högkvalitativa vitvaror från marknadsledande varumärken som Miele, Neff och Smeg. Vi erbjuder både diskmaskiner, kylskåp, ugnar och mikrovågsugnar som passar i ett IKEA-kök!

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm.

För mer inspiration & nyheter