Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Ta loss IKEA-kökslåda

Har du svårigheter att ta loss din IKEA-kökslåda från skenorna? Här berättar vi hur du går tillväga för att lossa på kökslådorna på enklaste och bästa sätt!

 

Så tar du loss din IKEA-kökslåda

Det är många där ute som upplever vissa svårigheter med att lossa på sina befintliga kökslådor. Vet man bara hur man ska göra är det däremot väldigt enkelt.

 

Om du har en MAXIMERA-låda som är fastmonterad på skenor i stommen, kan dessa lossas genom att du drar ut lådan så långt det går. Därefter greppar du lådan underifrån och drar rakt upp, då bör den lossna.

 

Ibland kan du vara tvungen att ta i ordentligt när du rycker upp lådan, så var inte rädd för att ta i. Lådan eller skenan kommer inte att gå sönder.

 

Notera att det på en del modeller finns två små spärrar som sitter på undersidan av skenorna, i närheten av lådans framkant. I vissa fall är spärrarna synliga och kan enkelt skjutas tillbaka med handen.

 

I andra fall kan det vara så att spärrarna är gömda i ett hål i skenans underkant. Då använder du en skruvmejsel och trycker in denna i hålet, då bör lådorna lossna från skenan.

 

Så tar du loss lådfronten

Skulle det vara så att du även vill ta bort lådfronten/luckan från själva lådan, tänkte vi också redogöra för hur du gör detta. Något som även det är mycket enkelt, bara man vet hur man ska göra!

 

Vi utgår ifrån att du har en MAXIMERA-låda. Börja då med att ta en närmare titt på sidan av lådan, där du bör se fyra håltagningar. Den mittersta och största håltagningen bör ha ett bleck inuti sig. Skjut därefter undan blecket med en skruvmejsel och du bör hitta en skruv. Placera mejseln i skruven och vrid sedan motsols, och voilá – fronten lossnar.

 

Köp nya luckor till dina lådor

Är du less på dina gamla lådfronter och känner att det är dags för en köksuppdatering? Då kan du med fördel vända dig till oss på Picky Living. Vi ger dig möjligheten att skapa och beställa skräddarsydda luckor och lådfronter som passar till IKEA:s stommar Metod och Faktum.

 

Välj mellan tusentals kulörer och en mängd olika stilar för att skapa ett kök som faller just dig i smaken. Vi tillverkar därefter dina skräddarsydda luckor på beställning, i våra svenska fabriker, vartefter dem levereras till dig!

 

Sätt igång och designa ditt kök eller kolla in vår inspirationssida för att inspireras tidigare kunders kreationer. Vill du uppleva våra produkter i verkligheten, är du varmt välkommen att besöka något av våra showrooms, vilka återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@pickyliving.se eller telefon 08 – 744 98 00. Du kan också använda vårt kontaktformulär.

För mer inspiration & nyheter