Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Massivt trä eller faner?

När man önskar köksluckor med träutseende finns det två olika alternativ – luckor av massivt trä eller luckor av faner. Men vilket alternativ ska man egentligen välja? Här försöker vi guida dig till rätt val.

 

För- och nackdelar med luckor av massivt trä

Precis som namnet antyder är dessa luckor tillverkade av hundra procent trä. Något som ger dem ett unikt och levande utseende som inte går att återskapa med faner. En annan fördel med det massiva träet är att det är mer slittåligt, samtidigt som eventuella skador enklare kan åtgärdas.

 

En av de största nackdelarna med denna typ av luckor är att de är betydligt dyrare än andra alternativ. Dessutom finns det oftast begränsningar när det kommer till måtten. Det går inte att tillverka massiva träluckor i vilka mått som helst.

 

För- och nackdelar med luckor av träfaner

Faner består av tunt skuret trä som fogas samman med varandra. De flesta köksluckor som är tillverkade av faner har en kärna av MDF eller annat likvärdigt material.

 

En av de främsta fördelarna med faner är att det ger dig mycket av det levande och naturliga utseendet som återfinns i massivt trä. Utseendet blir även mer enhetligt i och med att det inte finns samma naturliga avvikelser som i de massiva luckorna. Därutöver är luckor i faner betydligt billigare!

 

I och med att faner består av tunna träskivor är det betydligt känsligare mot repor. Eftersom träet är så pass tunt går det heller inte att slipa ner ytan i samma utsträckning som massivt trä. Detta leder alltså till att livslängden inte är lika lång.

 

Sammanfattningsvis

Det finns fördelar och nackdelar med både massivt trä och faner. För att hitta det bästa alternativet för just dig gäller det att utgå ifrån dina egna behov och önskemål samt väga in för- och nackdelarna med de två alternativen.

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Vi tillverkar köksluckor till IKEA:s skåpstommar Metod och Faktum. Våra högteknologiska svenska fabriker skräddarsyr er beställning i specialmått, olika materialval och valfria kulörer. Vi kan erbjuda luckor av både massivt trä och faner.

 

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa ditt kök redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter