Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

IKEA bänkskiva montering

Funderar du på hur man monterar en bänkskiva från IKEA? I denna artikel tänkte vi berätta mer om hur du går tillväga för att lyckas med detta. Tänk däremot på att överlåta detta arbete till en branschkunnig snickare om du är det minsta osäker!

 

Så monterar du en bänkskiva från IKEA

Hur du går tillväga för att montera din bänkskiva kan skilja sig något åt, beroende på vilken typ av skiva du beställt. Har du exempelvis beställt en måttanpassad skiva är det bara att påbörja monteringen direkt. Om du inte gjort detta kan du vara tvungen att kapa till bänkskivan så att den har rätt längd, samt att den har hål för diskho, häll och liknande.

 

Här förutsätter vi däremot att din bänkskiva är måttbeställd:

 

1. Lägg skivorna på plats

Först och främst kan du testa att lägga bänkskivorna på plats. Ta sedan fram ett vattenpass och kontrollera så att allt är rakt och fint.

 

2. Skruva fast skivorna

När du väl har kontrollerat att allt är rakt kan du skruva fast skivorna i stommarna. Detta görs genom att skruva in de medföljande skruvarna underifrån, upp genom ”järn staget” som finns på stommarna och in i bänkskivan.

 

3. Lägg silikon i skarvarna

Har du flera bänkskivor så blir det en skarv mellan dessa. Detsamma gäller längst bak, mellan skivan och väggen. Dessa skarvar bör fyllas igen med silikon för att förhindra att vatten tränger in i bänkskivan.

 

4. Montera diskho och häll

Sist men inte minst är det dags att montera diskhon och eventuell induktionshäll. Silikonera kanterna vid utskärningen och lägg dem sedan på plats. Glöm inte att även lägga silikon runt dessa, när de väl är på plats.

 

Som tidigare nämnts bör du alltid kontakta en fackman om du är det minsta osäker vid monteringen av bänkskivor!

 

Beställ måttanpassade bänkskivor

Om du önskar att beställa måttanpassade bänkskivor till ditt IKEA-kök, kan du med fördel göra det hos oss på Picky Living. Våra skivor kan fås i omsorgsfullt utvalda material som marmor, kalksten, granit, trä och kompositsten. Vi levererar bänkskivor med monterad diskho och önskade bearbetning till nästan hela Sverige.

 

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa dina bänkskivor redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter