Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Standardmått på köksskåp

När man ska genomföra en köksrenovering finns det mycket att tänka på, samtidigt som det är många funderingar som kan dyka upp. En av dem är vilka standardmått som gäller på exempelvis köksskåp. Här tänkte vi därför reda ut för just detta.

 

Svensk standard för kök

Sverige var en av de första länderna i världen att inrätta en köksstandard bestående av måttstandardisering av inredning och byggnorm. Den svenska köksstandarden antogs i början av 50-talet av SIS, men har sedan dess utvecklats och moderniserats i flera omgångar.

 

Numera gäller alltså helt andra standardmått än de som antogs år 1950. Nedanför listar vi därför de viktigaste måtten som du bör hålla koll på i samband med din köksrenovering.

 

Viktiga mått för ditt kök

  • Standardhöjd på arbetsbänk/underskåp – 90 cm, men här kan det skilja drygt 5–10 cm beroende på vad du själv föredrar.
     
  • Standarddjup på arbetsbänk/underskåp – 60 cm.

 

  • Standarddjup på bänkskiva – 60–63 cm.

 

  • Standardhöjd på överskåp – 80 cm, även om det kan variera beroende på din takhöjd.

 

  • Standarddjup på överskåp – 37–40 cm.

 

  • Standardhöjd på köksskåp/högskåp – 200 cm-220 cm, beroende på din takhöjd.

 

  • Standarddjup på köksskåp/högskåp – 37–60 cm, beroende på hur ditt kök är utformat.

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Vi hoppas att du nu har bättre koll på några av de viktigaste standardmåtten för dagens kök. Om du själv går i renoveringstankar, kan du med fördel vända dig till oss på Picky Living!

 

Vi tillverkar skräddarsydda köksluckor till IKEA:s skåpstommar Metod och Faktum. Våra högteknologiska svenska fabriker skräddarsyr er beställning i specialmått, olika materialval och valfria kulörer. Tillsammans med vår gedigna kunskap och kreativitet skapar vi en platsbyggd och personligare inredning av hög kvalitet till ett bra pris.

 

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa ditt kök redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter