Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

Smarta lösningar litet kök

När man har begränsat med yta gäller det att utnyttja varje centimeter på bästa tänkbara sätt. Här tänkte vi därför tipsa om en handfull smarta lösningar som passar perfekt att använda i små kök.

 

Tips på smarta lösningar för små kök

Att utnyttja det tillgängliga utrymmet på bästa sätt är alltid viktigt. Än viktigare blir det däremot när man har väldigt begränsat med utrymme. Inte minst på en så pass essentiell plats som köket.

Nedanför delar vi därför med oss av fem smarta lösningar som passar perfekt att använda om du har ett litet kök:

 

1. God planering är A och O

När man har begränsat med yta gäller det att verkligen tänka till när man planerar sitt kök. Välj stommar och placeringen av dessa med stor omsorg. Tänk på funktionalitet. Ett kök ska vara enkelt att jobba i.

 

2. Utnyttja höjden

I en del kök har man en gedigen takhöjd. Är den övriga ytan begränsad kan man således utnyttja höjden för att få extra förvaringsutrymme. Att montera extra höga överskåp är ett exempel på hur man kan ta vara på höjden på ett bra sätt.

 

3. Använd små stommar

Något annat som kan vara fördelaktigt i små kök är att använda sig av små smala stommar med utdragbara lådor. På så sätt slipper du dött utrymme som annars kan uppstå när man använder sig av väldigt breda stommar.

 

4. Var noga med färgvalet på luckorna

Genom att välja en ljus kulör på luckorna kan du göra att köket upplevs som större än vad det egentligen är. Något som verkligen är att föredra!

 

5. Hitta rätt vitvaror

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att hitta rätt vitvaror. Kompakta och inbyggda ugnar och mikrovågsugnar kan göra att du inte tappar värdefull arbetsyta på bänkskivan.

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Vi tillverkar köksluckor till IKEA:s skåpstommar Metod och Faktum. Våra högteknologiska svenska fabriker skräddarsyr er beställning i specialmått, olika materialval och valfria kulörer. Tillsammans med vår gedigna kunskap och kreativitet skapar vi en platsbyggd och personligare inredning av hög kvalitet till ett bra pris.

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa ditt kök redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter