Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Äldre IKEA-kök

Har du ett äldre IKEA-kök i ditt hem och önskar att förnya det? Då kan vi varmt rekommendera dig att behålla de befintliga stommarna och endast byta ut luckorna. Ett skonsamt alternativ för både miljö och plånbok!

 

Hur vet man om man har ett äldre IKEA-kök?

IKEA har två olika köksstommar – Metod och Faktum.

 

Den sistnämnda stommen tillverkades mellan åren 2000–2013 och är således den äldre typen av IKEA-kök. Typiskt för de äldre IKEA-köken är att stommarna alltid är 2 mm mindre på bredden än närmaste heltal.

 

Fler tips på hur du identifierar de olika stommarna hittar du bland vår FAQ och frågan ”hur vet jag om jag har ett IKEA-kök?”.

 

Äldre stommar är fortfarande i bra skick

I ett kök är det nästan bara luckorna som utsätts för slitage och behöver bytas ut. Dels till följd av slitaget men framförallt eftersom man tröttnat på luckornas utseende. Stommarna är oftast näst intill nya och är därför onödiga att byta ut, både ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

 

I och med att Faktum-stommarna ersatts av Metod, vilka har andra mått, är det inte längre möjligt att köpa luckor till de äldre stommarna på IKEA. Något som leder till ökade kostnader för de som har ett äldre IKEA-kök och vill byta ut sina luckor.

 

Som tur är finns det en lösning på problemet – skräddarsydda luckor från Picky Living!

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Vi tillverkar köksluckor till IKEA:s skåpstommar Metod och Faktum. Våra högteknologiska svenska fabriker skräddarsyr er beställning i specialmått, olika materialval och valfria kulörer. Tillsammans med vår gedigna kunskap och kreativitet skapar vi en platsbyggd och personligare inredning av hög kvalitet till ett bra pris.

 

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa ditt kök redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter