Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Nytt kök eller nya luckor?

Det finns många olika sätt att genomföra en köksrenovering. En del gör en totalrenovering där man river ut och ersätter allt ifrån stommar till luckor, medan andra byter ut bara det sistnämnda. Men vad ska man egentligen välja – ett nytt kök eller nya luckor?  

För- och nackdelar med ett nytt kök 

För att man ska kunna bestämma vilket av de två alternativen som är bäst för en själv, gäller det att väga in deras respektive för- och nackdelar. Vi börjar med att kika närmare på vilka dessa är när man väljer att skaffa ett helt nytt kök: 

Fördelar 

En av de främsta fördelarna med att välja ett nytt kök är att det blir precis så som du vill ha det. Mycket har nämligen hänt under de senaste åren. Det har kommit många smarta lösningar som gör det möjligt att utnyttja ytorna på ett bättre sätt. Genom att välja ett helt nytt kök kan du således ta del av dessa lösningar.  

Ytterligare en fördel som går i samma tema som ovanstående, är att du får möjlighet att ändra planlösning i köket. Kanske finns det saker som du vill lägga till, ändra om eller ta bort. När allt ska byggas om från grunden är möjligheterna många! 

Nackdelar 

Nackdelarna med att bygga ett helt nytt kök är att det är tidskrävande. Det tar betydligt längre tid än att enbart byta ut luckor. Något som i sin tur resulterar i dyrare arbetskostnad (om man överlåter arbetet till en firma). Även materialkostnaderna blir dyrare i och med att du måste köpa nya stommar och liknande.  

För- och nackdelar med att enbart byta luckor 

Nu när du har bättre koll på vilka för- och nackdelar det finns med att genomföra en total köksrenovering, tänkte vi kika närmare på vilka för- och nackdelar det finns med att enbart byta ut luckorna:

Fördelar 

Det som huvudsakligen slits i ett kök är bänkskivor och luckor. Stommarna är oftast i näst intill nyskick i och med att de är så pass skyddade mot yttre åverkan. Många gånger är det därför helt onödigt att byta ut dessa. Att enbart byta ut luckorna är skonsammare mot såväl plånbok som miljö.    

Ytterligare en fördel med detta alternativ är att det inte blir en lika omfattande renovering. Den tar heller inte lika lång tid. Något som kan vara värdefullt på ett personligt plan. Att få vardagen att fungera under en total köksrenovering är inte det enklaste.  

Nackdelar 

Den främsta nackdelen med detta alternativ är att du inte har möjlighet att påverka planlösningen eller ta del av nya smarta lösningar som har tillkommit.  

Förverkliga din köksdröm med Picky Living 

Vi tillverkar köksluckor till IKEA:s skåpstommar Metod och Faktum. Våra högteknologiska svenska fabriker skräddarsyr er beställning i specialmått, olika materialval och valfria kulörer. Tillsammans med vår gedigna kunskap och kreativitet skapar vi en platsbyggd och personligare inredning av hög kvalitet till ett bra pris.

Kolla in vår inspirationssida eller börja designa ditt kök redan idag. Vill du se våra produkter i verkligheten är du varmt välkommen att besöka något av våra Showrooms som återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

Har du några funderingar kan du alltid kolla in våra frågor och svar eller kontakta oss direkt. Varmt välkommen till Picky Living – ditt förstahandsval när du vill förverkliga din köksdröm!

För mer inspiration & nyheter