Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

2019-09-04

ATT TÄNKA PÅ VID BYTE AV KÖKSLUCKOR

Att placera nya köksluckor på gamla stommar medför många fördelar. Både när det kommer till pris och utseende. Det finns dock en del saker att tänka på om du vill uppnå ett riktigt bra resultat. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av sådant som kan vara bra att tänka på vid byta av köksluckor.

 

Kontrollera vilka stommar du har

Först och främst gäller det att kontrollera vilka stommar som finns i ditt kök. Är de i så pass gott skick att dem kan fortsätta användas? Om svaret på detta är ja, gäller det att hitta köksluckor som passar på just dina stommar.

Hos oss på Picky Living har du möjlighet att beställa måttanpassade köksluckor som passar till IKEA:s stommar METOD och FAKTUM. Upplev skillnaden med ett skräddarsytt kök du också.
 

Överväg skräddarsydda lösningar

Innan du börjar kika på luckor bör du även fundera på om du önskar några skräddarsydda lösningar. Går det bra med luckor i standardmått eller vill du exempelvis ha extra breda lådor som sträcker sig över två stommar?
 

Att göra till synes små skräddarsydda lösningar kan medföra stora skillnader. Det gör snabbt att ditt kök känns mer exklusivt och genomtänkt. Hör av dig till oss så berättar vi mer om de anpassningar vi kan göra.

 

Välj rätt stil på luckorna

När du väl vet vilka stommar som finns, är det dags att börja leta efter passande luckor. Här bör självfallet stil och funktion kombineras. Vi rekommenderar att du börjar tänka på den förstnämnda. Hur ser stilen i resten av köket ut? Hur kan du komplettera den med luckor i samma utseende.

 

Letar du efter ett mer lantligt eller traditionellt utseende i köket, kan du med fördel kolla in våra ramluckor. Är du däremot ute efter en mer modern stil är släta luckor att föredra. För något utöver det vanliga kanske luckor i massivt trä eller träfanér kan locka.

 

Fundera på vilken färg som passar

Efter att du kommit underfund med vilken stil luckorna ska ha, bör du även börja tänka på färgen. För att välja rätt färg rekommenderar vi att du överväger:
 

  • Vilken känsla du vill förmedla
  • Kökets förutsättningar
  • I vilket väderstreck köket vetter
  • Vilken eller vilka kulörer väggarna har
  • Vilken belysning som finns i köket
     

För att lära dig mer om detta, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel där vi går igenom hur du väljer rätt färg på dina köksluckor. Vill du däremot inspireras av andra passar dessa artiklar bra:
 

 

Komplettera med rätt handtag

Om du inte väljer infrästa grepp måste du även komplettera dina luckor med handtag eller beslag. vilka självfallet måste passa både den stil och färg du valt. Är du på jakt efter någonting lantligt kanske våra handtag Retro, Skål eller Pull kan passa? Lockar däremot ett mer modernt utseende kan vi varmt rekommendera våra handtag Dot, Bridge eller Amp.

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Om du vill förverkliga din köksdröm och skräddarsy dina alldeles egna luckor, kan du med enkelhet höra det hos oss på Picky Living!

 

Hos oss kan du få skräddarsydda och måttbeställda köksluckor i valfri NCS kulör, samt i olika material och med önskade beslag. Samtliga av våra luckor tillverkas på beställning vilket ger dig näst intill oändliga möjligheter att skapa ett elegant kök. En plats där du kan uttrycka din personliga stil till ett bra pris.

 

Vill du se och inspireras av våra luckor är du varmt välkommen att besöka något av våra showrooms i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du kan dessutom ge din renovering bästa möjliga start genom att boka ett möte med våra kunniga köks- och förvaringsinredare.

För mer inspiration & nyheter