Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

2019-09-30

TRENDSPANING - LANTKÖK

Det är något speciellt med lantkök. Något med den rustika och klassiska charmen som aldrig går ur tiden. Något som gör att den bjuder in till härlig matlagning med de vi tycker om allra mest…

 

Skräddarsy ditt lantkök hos Picky Living

Moderna och stilrena kök i all ära, men på senare år har allt fler börjat dras till kök med lantlig stil. I allt större utsträckning efterfrågas karaktäristiska ramluckor, grepp och beslag med retroutseende, samt rustika bänkskivor av trä. Något som vi på Picky Living inte alls har någonting emot!

 

Hos oss har du nämligen möjlighet att beställa skräddarsydda kök efter stil och behov. Varför inte skapa ett lantkök som vackert ackompanjerar din klassiska vindsvåning eller sekelskifteshus?    

 

För att ge ditt kök en klassisk och charmig utstrålning rekommenderar vi våra ramluckor P2, vilka har en lantlig stil med fräsning på ramens insida. Du väljer själv luckornas färg från samtliga NCS-kulörer. Komplettera dem sedan med någon av tidsenliga handtag som Pull, Soft, Retro eller Skål.

 

Vill du genomföra en komplett köksrenovering rekommenderar vi att du även kompletterar luckorna med någon av våra rustika träbänkskivor av kärnask, ek eller valnöt. Välj också en funktionell vask med mjuka former som Franke - Kubus eller Decosteel – Variant 10, samt köksblandaren Tapwell EVO180.

 

Fyra härliga kök i lantlig stil

Om du letar efter inspiration till ditt framtida lantkök, kan du kolla in hur några av våra tidigare kunder valt att utforma sina kök:

 

Gammalt möter nytt

I detta vackra kök kombineras den lantliga charmen med moderna inslag. De charmiga ramluckorna med retrohandtag skapar ett lugnt och harmoniskt intryck samtidigt som bänkskivan av Carrara marmor bidrar med nutida attityd.

 

Ljust och avskalat

Tack vare att man uteslutit överskåpen känns detta kök, trots sin begränsade yta, både ljust och fräscht. Även här har man låtit ramluckornas klassiska charm möta Carrara marmorns moderna utstrålning.

 

Klassiska luckor i pastellgrönt

Som nämnts tidigare erbjuder vi på Picky Living köksluckor i samtliga NCS-kulörer, vilket man verkligen har utnyttjat i detta vackra kök. Notera också den funktionella och lantliga vasken!

 

Vitt och trä 

Naturliga äldre träytor tillsammans med vitt skapar en härlig känsla av både ljus och kontrast där tidens vingslag hänger i luften.

 

Inspireras i våra showrooms

Där har du det – fyra personliga kök i lantlig stil, vilka garanterat ger dig en och annan idé till din framtida köksdröm. Vill du inspireras ytterligare är du varmt välkommen att besöka någon av våra showrooms i Stockholm, Göteborg eller Malmö.


För att ge din köksrenovering bästa möjliga start har du dessutom möjlighet att boka in ett möte med våra kunniga köks- och förvaringsinredare.

För mer inspiration & nyheter