Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-10-01

KÖKSRENOVERING STEG FÖR STEG

Inför en köksrenovering finns det väldigt mycket att tänka på. Något som gör att det snabbt kan kännas som en överväldigande process. För att underlätta din kommande renovering tänkte vi därför berätta hur du bäst planerar och genomför din köksrenovering steg för steg.

 

Börja med planeringen

Att planera sitt kök är ett av de viktigaste momenten inför en renovering. Det är under denna tid som du har möjlighet att utforma ett kök som uppfyller just dina behov. Genom lite extra omtanke kan du även få till de där smarta lösningarna som höjer funktionaliteten ytterligare en nivå.

 

För att underlätta planeringen rekommenderar vi dig att fundera över dina prioriteringar, planera ordentliga arbetsytor och tänka på helheten. Fler smarta planeringstips har vi samlat i vår artikel ”Planera ditt kök”, vilken vi rekommenderar dig att läsa.

 

Leta efter inspiration

Om du känner att idéerna hopar sig och du inte riktigt får någon klar bild av ditt drömkök, rekommenderar vi dig att leta inspiration. Under vår kategorisida Inspiration har vi därför samlat en hel uppsjö av kök som fräschats upp med luckor från Picky Living.

 

Utöver detta har vi även skrivit många artiklar vilka vi också kan rekommendera. Nedan hittar du ett urval av dem:

 

Trendspaning: köksluckor i massivt trä

Trendspaning: gråa köksluckor

Trendspaning: mörka köksluckor

Trendspaning: lantkök

Trendspaning: färgglada köksluckor

Vita köksluckor – en bestående trend

 

Nyligen introducerade vi dessutom världens första AI-baserade köksdesigner, vilken du hittar på vår startsida. Ladda helt enkelt upp en bild på ditt drömkök eller något annan som visar något som du tycker är snyggt och se hur vår AI-designer presenterar ett förslag baserat på vårt sortiment.

 

Om du däremot vill inspireras av våra produkter i verkligheten, är du varmt välkommen att besöka något av våra showrooms i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

 

Mät och skissa

När du väl har planerat ditt kök och känner inspirationen flöda, är det dags att mäta och skissa för att säkerställa vilka mått som behövs. Genom att placera nya köksluckor på gamla stommar blir processen betydligt enklare.

 

Gör din beställning

När alla bitarna äntligen fallit på plats är det dags att beställa dina nya luckor. Hos oss på Picky Living kan du enkelt skräddarsy och beställa som passar just dig och ditt kök. Våra luckor passar IKEA:s stommar METOD och Faktum. De går att få i en mängd olika utföranden, färger och material. Endast fantasin sätter gränser!

 

Montera dina nya luckor

Efter att du genomfört din beställning sätter våra högteknologiska, svenska fabriker igång med din order. Vi tillverkar samtliga produkter direkt på beställning och efter 6–8 veckor dyker de upp hemma hos dig. Luckorna monteras då enkelt på samma sätt som IKEA:s originalluckor.

För mer inspiration & nyheter