Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-10-01

SÅ UTFORMAR DU DET BÄSTA KÖKET

Det finns många som drömmer om att renovera sitt kök. Ibland händer det dock att man vid en köksrenovering blir allt för exalterad och glömmer bort viktiga detaljer. Något som gör att man inte blir lika nöjd som man skulle kunna bli med sin renovering. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips för att utforma det bästa köket.

 

Fundera på hur ditt kök används

En del individer ser köket som en arbetsplats. Man är där för att laga mat och prioriterar därför lösningar som underlättar matlagningen. För andra kan däremot köket vara en samlingsplats. En plats där man umgås och tar en fördrink innan middagen. Därför prioriterar man kanske andra lösningar som stärker den sociala samvaron i köket.

 

Fundera därför tidigt på hur ditt kök ska användas och vad du behöver prioritera. Är det viktigare att kunna rymma platskrävande köksredskap eller är det viktigare med öppna ytor som stärker den sociala samvaron?

 

Fundera noga på arbetsflödet

Oavsett om du prioriterar lösningar som underlättar matlagningen eller också den sociala samvaron så har samtliga kök en sak gemensamt – de kommer att användas för att laga mat i. Det gäller därför att planera ordentliga arbetsytor och även fundera över arbetsflödet.

 

Vart ska spisen placeras för att fylla sin funktion på bästa sätt? Vilka lådor eller lösningar måste finnas närmast spisen för att arbetsflödet ska bli optimalt? Och vart bör kyl, frys och diskho placeras? Allt detta bör ges en noggrann tanke.

 

Fundera på vilka materialval som passar

Beroende på hur ditt kök ska användas och vad du prioriterar, finns det vissa materialval som passar bättre än andra. Om du önskar en lättstädad, beständig och snygg diskbänk kanske en bänkskiva av granit eller komposit är bäst lämpad.

 

Prioriterar du å andra sidan funktionaliteten före utseendet kanske en skiva av rostfritt stål passar bättre. Bryr du dig däremot mest om utseendet kanske en bänkskiva av marmor är bättre lämpad.

 

Samma princip kan även appliceras vid materialvalet på köksluckor och vaskar. Utforska vårt stora utbud och rådfråga vår kompetenta personal för att hitta de materialval som passar dig och dina behov bäst.

 

Fundera på vilken stil du önskar

Trots att det är viktigt att tänka på arbetsflödet och funktionaliteten överlag, är det även angeläget att fundera på vilken stil man önskar i sitt nya kök. Är du i behov av ett mer modernt eller klassiskt utseende?

 

Om du är på jakt efter det förstnämnda alternativet kan vi varmt rekommendera våra släta köksluckor tillsammans med en passande färgsättning och handtag. Önskar du däremot ett mer klassiskt utseende är våra ramluckor att föredra.

 

Fortfarande osäker på vilken stil du önskar i ditt kök? Läs då våra tidigare artiklar:

 

Trendspaning: köksluckor i massivt trä

Trendspaning: gråa köksluckor

Välj rätt färg på dina köksluckor

Trendspaning: mörka köksluckor

Välj rätt handtag till köksluckorna

Trendspaning: lantkök

Vita köksluckor – en bestående trend

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Vi hoppas att du nu har gott om inspiration för hur du utformar det bästa köket. Om du vill förverkliga din köksdröm, kan du med fördel ta hjälp av oss på Picky Living. Hos oss kan du få skräddarsydda och måttbeställda köksluckor i valfri NCS kulör, samt i olika material och med önskade beslag.

 

Samtliga av våra luckor tillverkas på beställning vilket ger dig stora möjligheter att skapa ett elegant kök. En plats där du kan uttrycka din personliga stil till ett bra pris. Utöver detta hittar du även bänkskivor, vitvaror, blandare, vaskar och belysning hos oss.

 

Vill du inspireras av våra produkter är du även varmt välkommen att besöka något av våra showrooms i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du har också möjlighet att ge din renovering bästa möjliga start genom att boka ett möte med våra kunniga köks- och förvaringsinredare.

För mer inspiration & nyheter