Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-09-30

VÄLJ RÄTT HANDTAG TILL KÖKSLUCKOR

Vilka handtag du väljer till dina köksluckor bidrar mycket till helhetsintrycket. Med hjälp av dem kan du sätta en personlig prägel som tar köket till nästa nivå. Men hur går man egentligen tillväga för att välja rätt handtag till köksluckorna? I denna artikel ger vi dig svaret!

 

Att tänka på när du väljer handtag

Handtag må verka som en liten sak, men de kan faktiskt göra en stor skillnad i ditt kök, och bör därför väljas med omsorg. Nedan har vi således samlat tre saker som kan vara bra att tänka på när du ska välja handtag till köksluckorna:


Användarvänlighet

Många gånger låter man enbart tycke och smak avgöra valet av handtag. Vi rekommenderar dock att man tänker större och även betraktar handtagets användarvänlighet. Det ska trots allt användas väldigt ofta.

Något som kännetecknar ett funktionellt handtag, är att det enkelt kan greppas. Det sista man vill när man arbetar i köket är att famla efter handtaget. Istället vill man enkelt kunna ta tag i det för att snabbt komma åt det man behöver i skåpet eller lådan.

 

Köksluckans storlek

Att betrakta luckans storlek när man väljer handtag kanske verkar konstigt, men det är väldigt logiskt. Att välja ett litet handtag på en stor lucka bidrar nämligen till att det ser ännu mindre ut. Något som gör att luckan får komma fram och stå i blickfånget.

På samma sätt ser ett stort handtag ännu större ut på en mindre lucka. Något som gör att handtaget istället får stå i blickfånget. Önskar du å andra sidan ett mer enhetligt intryck, gäller det att hitta en bra balans mellan luckans och handtagets storlek.   

 

Stil

Ett modernt och stilrent handtag gör sig bra på moderna luckor. Men man kan också blanda stilar för att skapa sin egen mix, så kallad Eklektisk stil. Tänk på att betrakta både utformning, färg och material när  man väljer kombination lucka/handtag.

 

Köp dina handtag hos Picky Living

Om du vill sätta din personliga prägel på köksluckorna, kan du med fördel köpa dina handtag hos oss på Picky Living. Hos oss hittar du ett stort utbud innehållandes både små och stora handtag i olika stilar. Välj mellan handtag och knoppar i mässing, koppar, läder, krom och aluminium!

För mer inspiration & nyheter