Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-09-04

VAD KOSTAR NYA KÖKSLUCKOR?

Att placera nya köksluckor på gamla stommar är ett betydligt billigare alternativ än att genomföra en komplett köksrenovering. Med tanke på att resultatet dessutom blir likvärdigt är det också ett betydligt bättre alternativ. Men vad kostar egentligen nya köksluckor? I denna artikel berättar vi mer om de faktorer som avgör priset.

 

ANTALET LUCKOR – En faktor som är avgörande för slutpriset är självfallet antalet luckor som behövs. Har din bostad ett stort kök med många luckor kommer detta att påverka priset mer än ett mindre kök med färre luckor. Även luckornas storlek och antalet del kan påverka priset. Uppdelade fronter i många lådor kostar oftas mer än 1st lucka/lådfront till samma stomme.

 

MATERIALVAL – När det kommer till köksluckor finns det en mängd olika materialval. Till de allra vanligaste hör dock spånskiva, MDF, laminat och massivt trä. På de tre förstnämnda alternativen finns det även oftast ett ytskikt av melamin, folie eller fanér. Är luckan lackad i en kulör så är det på en MDF.

Beroende på vilket material du föredrar kan priset komma att påverkas. Ibland i relativt stor utsträckning. Luckor i massivt trä är exempelvis dyrare än de i MDF och laminat. Å andra sidan har det massiva trämaterialet många fördelar såsom längre hållbarhet. Något som gör att priset över tid har möjlighet att bli likvärdigt.

 

FÄRGVAL – På samma sätt som valet av material kan påverka priset kan även valet av färg göra detsamma. Hos oss på Picky Living kan du valfritt välja mellan NCS kulörer (ca 2000st) Det tillkommer dock en extra kostnad på samtliga kulörer som inte är standard.

 

HANDTAG, KNIPPAR ELLER IFRÄSTA GREPP – Beroende på om du väljer handtag, knoppar eller infrästa grepp kan priset komma att variera. Även inom de olika kategorierna kan priset variera från märke till märke och från material till material.

 

MÅTTANPASSNINGAR – Om du är på jakt efter ett skräddarsytt kök kommer detta att bli dyrare än luckor i standardmått. Om du inte köper dessa från oss på Picky Living. Vi tar nämligen inte extra betalt för specialmått då vi utgår från ett kvadratmeterpris.

 

ÖVRIGA ANPASSNINGAR – När du väljer att köpa köksluckor hos oss på Picky Living har du möjlighet att göra en mängd olika anpassningar och som kan påverka priset. Exempelvis:

 

- Täcksidor till köksöns baksida

- Undvik skarv i täcksidan på dina högskåp. Upp till 300cm i ett stycke

- 300cm höga skåpsdörrar

- Förlänga dina väggskåpsluckor nedåt för att skapa ett grepp och dölja belysningen

- Passbit som kan öppnas som en lucka

- Anpassning efter mått på vitvaror i högskåp

- Extra breda lådor - Lådfront som täcker 2st stommar

- Täcksida under väggskåp med infräst LED-belysning

- Annan indelning på lådor - T.ex. 15 - 25 - 40 cm höga.

 

 

Monteringshjälp

Beroende på om du tar hjälp med monteringen eller också monterar dina nya luckor själv, kan priset komma att variera. Våra luckor kan dock enkelt installeras på egen hand, vilket innebär insparade pengar.

 

 

Förverkliga din köksdröm med Picky Living

Om du också vill förverkliga din köksdröm och beställa luckor helt enligt egen smak och tycke, kan du med fördel göra det hos oss på Picky Living. Hos oss kan du nämligen få skräddarsydda köksluckor i valfri NCS kulör, samt i olika material och med önskade beslag. Samtliga av våra luckor tillverkas på beställning vilket ger dig näst intill oändliga möjligheter att skapa ett elegant kök. En plats där du kan uttrycka din personliga stil till ett bra pris.

 

Gå in på vår webbshop och få pris på just de luckor du vill ha. Vill du inspireras av våra vackra luckor är du varmt välkommen att besöka något av våra showrooms i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Du har också möjlighet att ge din renovering bästa möjliga start genom att boka ett möte med våra kunniga köks- och förvaringsinredare.

För mer inspiration & nyheter