Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-09-30

SKRÄDDARSYDDA KÖK

Många har en dröm om att få göra om sitt kök efter sin egna stil. Tyvärr är det inte ovanligt att dessa drömmar förbli drömmar då det är svårt att kombinera sitt personliga uttryck med rummets förutsättningar till en rimlig kostnad. Det flesta kökstillverkarna har endast ett antal färger att välja på och ofta fasta mått som inte alltid passar in i det tänkta utrymmet. I de fall då specialmått går att få blir priset ofta orimligt högt och det är inte många tillverkare som erbjuder luckor i valfri färg.

För att få ett skräddarsytt kök så snyggt som möjligt måste det anpassat efter takhöjd, vitvarornas storlekar och väggarnas mått. Då måste alla delar gå att få i specialmått vilket gör att köket ser platsbyggt ut utan onödiga passbitar och glipor som förstör kökets design.

Picky Livings koncept med specialanpassade luckor som passar till IKEAs stommar ger dig möjligheten att skapa ditt skräddarsydda kök till en rimlig kostnad. Det här är vad vi erbjuder:

 • Specialmått i millimeteranpassning på alla delar. Maxlängd upp till 3000mm.
 • Valfri NCS-kulör i ca 2100st kulörer
 • Olika infrästa grepp i t.ex. mässing, koppar och läder
 • Olika profilluckor som även finns med vitrin. Dessa går att beställa obehandlade och kan då målas på plats
 • Måttanpassade bänkskivor i väl utvalda material
 • Snygga beslag i många olika utföranden och material


IKEAs stommar har visserligen fasta mått men tänk dessa stommar som prisvärda, hållbara byggklossar. Utanpå sätter du våra specialluckor som kan vara förlänga åt önskad håll för att dölja t.ex. ett glipa mot tak. Skulle du behöva ett specialmått även på stommen så kan man såga ner en IKEA stomme till önskad storlek och sen skruva ihop den igen med vanliga träskruvar. Därefter gör vi fronter som passar.

Inramade kök i så kallad Shakerstil
Vill du ha ett skräddarsytt kök som ska se inramat ut går detta att lösa med våra distanslister. Dessa monteras över, under och mellan stommarna. Vill man undvika de skarvar som uppstår mellan dessa lister kan man beställa alla delar obehandlade. Då kan dessa skarvar spacklas igen efter montering och penselmålas på plats. Detta ger den bästa platsbyggda känslan och ger mer liv till fronterna med ett mer genuint uttryck. Se vår video om hur detta går till:
 Andra exempel på anpassningar från Picky Living

 • Täcksidor till köksöns baksida
 • Undvik skarv i täcksidan på dina högskåp. Upp till 300cm i ett stycke
 • 300cm höga skåpsdörrar
 • Förlänga dina väggskåpsluckor nedåt för att skapa ett grepp och dölja belysningen
 • Passbit som kan öppnas som en lucka
 • Anpassning efter mått på vitvaror i högskåp
 • Extra breda lådor - Lådfront som täcker 2st stommar
 • Täcksida under väggskåp med infräst LED-belysning
 • Annan indelning på lådor - T.ex. 15 - 25 - 40 cm höga.


Skräddarsydda garderober
Det är inte bara kök som blir snyggast av att göras i specialmått. Även garderober behöver specialanpassas för att få en exklusiv känsla. Därför erbjuder vi samma koncept för IKEAs PAX garderober. Här anpassas luckor, täcksidor och passbitar på samma sätt som för köksluckor. Vi har även en specialanpassad överskåpsstomme om du vill bygga på din garderob till en högre höjd än vad IKEA erbjuder. Denna stomme finns i 50, 75 och 100cm bredd och är 64 cm höjd. Detta ger en högsta garderob, PAX 236cm + vår stomme, på 300cm.  Även här kan du skapa en känslan av platsbyggda garderober med våra distanslister och omålade luckor.
 Hur går man tillväga?

Kök
Börja med att se över stommarna i ditt kök. Är det från IKEA och är i bra skicka finns det ingen anledning till att riva ut hela köket, vilket brukar bli ett stort projekt där kostnaderna drar iväg. Om det går, behåll stommarna och flytta om deras placering om det behövs för att optimera utformningen. Tänk på att det går att förvandla en stomme med luckor till en lådstomme om så önskas. Specialanpassade lådor går att köpa på Theofils. Ta några bilder på köket och skicka in de till info@pickyliving.se Vi kan därefter ge förslag på hur vi kan göra köket snyggare och mer funktionellt samt ge offert på vad dessa speciallösningar kostar. Montering av nya luckor från Picky Living görs sedan på samma sätt som IKEAs fronter.

Har du ett kök där stommarna inte är värda att spara går du till IKEA för att få ditt nya kök uppritat. Därefter kontaktar du Picky Living. Vi kan utifrån IKEAs ritningar gör förbättringar på funktion och utseende då alla våra delar går att få i specialmått. Skräddarsy ditt kök precis som du vill ha det.

Garderober
Har du redan IKEAs PAXstommar så brukar de nästan alltid vara i bra skicka och då värda att spara. Måtten har varit de samma sedan ca år 2000 så det är lätt att komplettera med fler stommar i samma mått. Har du skjutdörrar går det att få vanliga gångjärnsdörrar. Skicka in bilder på din befintliga garderob eller rita upp den hos IKEA alternativt gör en skiss på hur hur du vill ha. Maila detta till info@pickyliving.se så återkommer vi med en offert.

Picky Living säljer inte bara kök och garderobsluckor
För att få inredningen att bli något speciellt och mer personlig är det viktigt att tänka på detaljerna. Det är ofta dessa som gör att ett ett kök eller en garderob lyfter. Tänk därför noga igenom vilket handtag som passar bäst i din stil, där material och design kan göra att handtaget syns och sticker ut eller blir ett mer diskret inslag.

Samma sak gäller valet av diskho och köksblandare. Dessa går att få i många olika former, material och färger. Ska bänkskivan och vasken vara mer av en enhet eller ska vasken bryta av i mässing eller koppar med matchande blandare? Gå in på vår webbshopp www.pickyliving.se för att se hela vårt sortiment. Där hittar du även:

 • Fronter och toppar till IKEAs förvaringsserie Bestå
 • LED-belysning till köksbänkar
 • Beslag
 • Vitvaror
 • Bänkskivor

Här finns även många inspirationsbilder på våra kunders olika projekt och lösningar samt djupare produktinformation. Missa inte vår vår instagram samt youtube-kanal där fler tips finns att få.

För mer inspiration & nyheter