Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-09-27

5 SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU SKA KÖPA KÖKSLUCKOR

En total köksrenovering är både dyrt och tidskrävande. Att placera nya köksluckor på gamla stommar blir betydligt billigare samtidigt som resultatet blir likvärdigt. Låt oss underlätta ditt köp av nya luckor!


Fördelar med att byta köksluckor
Att endast köpa nya luckor till köket har många fördelar. Dels är det, som nämnts tidigare, billigare än en total köksrenovering. Många gånger är dessutom stommen i väldigt bra skick, vilket innebär att det inte finns någon anledning att byta ut den. Något som också är fördelaktigt ur ett miljöperspektiv.

Ytterligare fördelar med att endast byta ut luckorna, är att du sparar både tid och energi. Att byta ut luckorna är enkelt och görs med hjälp av en skruvdragare, vilket innebär att det kan göras på egen hand. Utan någon hantverkare. Vanligtvis tar monteringen inte mer än en handfull timmar. Sist men inte minst har du hos oss möjlighet att skräddarsy utseendet på dina luckor.


Sammanfattningsvis innebär ett luckbyte följande fördelar:

 • Kostnadseffektivt
 • Miljövänligare
 • Tidsbesparande
 • Enkel montering
 • Stora valmöjligheterSå väljer du rätt köksluckor
Om du redan har börjat leta efter nya luckor, har du troligtvis upptäckt hur många valmöjligheter som finns. För att göra valet enklare bör du fundera på följande:

1. Vilken stomme som finns – Det första steget är att ta reda på vilken stomme som finns i ditt kök. Något som är nödvändigt för att veta vilka luckor som passar till. Hos oss på Picky Living kan du beställa köksluckor som passar till IKEA:s stommar Metod och Faktum.

2. Material – När du väl vet vilken stomme som finns, är det dags för det roliga! Nämligen att fundera på vilka egenskaper och vilket utseende du vill att dina luckor ska ha. Materialvalet bör göras först och nedan hittar du de mest förekommande:

 • MDF – Ett tåligt material som går att lackeras i önskad färg. Kan enkelt lackeras om ifall en skada uppstår.
 • Fanérat trä – Också ett tåligt material som oftast har en kärna av MDF och ett pålimmat ytskikt av trä. Något som dels är estetiskt tilltalande samtidigt som ytan är reptålig.
 • Laminat – Luckor av laminat finns i varierande kvalitet. De av melamin och folie rekommenderar vi starkt att undvika eftersom ytskiktet är väldigt tunt,samt riskerar att släppa från kärnan vid temperaturskillnader.
 • Massivt trä – Det är något speciellt med luckor av massivt trä. Det levande materialet ger dem ett unikt utseende samtidigt som hållbarheten är oslagbar.
   

3. Stil – Eftersom luckorna går att få i en mängd olika utföranden kan de anpassas efter vilken stil som helst. Något som är enklare sagt än gjort. En bra grundregel för att hitta de perfekta luckorna, är att utgå ifrån vilken typ av hus du bor i. Om du bor i ett nybyggt hus kanske inte luckor i lantlig stil är det bästa alternativet. Istället kanske du bör välja en slät lucka.

4. Färg – Även färgvalet är oftast en svår uppgift eftersom det finns många faktorer att tänka på. För att underlätta detta val rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel "Så väljer du rätt färg på dina köksluckor". En bra grundregel är dock att välja en färg som harmoniserar med husets övriga färgval.

5. Beslag – Sist men inte minst bör du fundera på vilket beslag som matchar luckornas stil och färg. För att lyckas med detta rekommenderar vi att du har såväl form, funktion och färg i åtanke när du väljer beslag.
 

Köp dina köksluckor hos Picky Living
Vill du förverkliga din köksdröm och skräddarsy dina alldeles egna luckor, kan du med enkelhet göra det hos oss på Picky Living! Hos oss kan du få skräddarsydda och måttbeställda köksluckor i valfri NCS kulör, samt i olika material och med önskade beslag. Samtliga av våra luckor tillverkas på beställning vilket ger dig näst intill oändliga möjligheter att skapa ett elegant kök. En plats där du kan uttrycka din personliga stil till ett bra pris.

Vill du inspireras av våra vackra luckor är du varmt välkommen att besöka något av våra showroom på Karlbergsvägen 27 i Stockholm eller Grimsbygatan 24 i Malmö. Du har också möjlighet att ge din renovering bästa möjliga start genom att boka ett möte med våra kunniga köks- och förvaringsinredare.

För mer inspiration & nyheter