Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-10-04

Förnya dina skåpsluckor i 3 enkla steg

Kanske känns det som en djungel innan du har hittat rätt skåpsluckor. Men efter dagar, veckor och kanske månader av planering och inspirationsletande kommer du äntligen att bestämma dig. I den här artikeln tipsar vi om 3 enkla steg för hur du kan förnya dina skåpsluckor.

 

1. Börja från början

Innan dina nya skåpluckor sitter på plats och förgyller rummet finns det lite att fundera över och en del saker ska göras. Oavsett om det är skåpluckorna i hallen, köket eller sovrummet så är det första steget faktiskt mycket enkelt: börja från början. 

 

Ett bra tips till dig som har svårt att bestämma vilka skåpsluckor du vill ha är att göra en mindmap. Fota dina befintliga luckor och samla sedan alla bilder av inspiration runt den bilden. På så sätt får du en överblick på vad du tycker om och kan samtidigt se vad som du tror skulle passa rummet bäst. När det kommer till tycke och smak finns det inget som är rätt eller fel!

 

Fundera även över hur rummet används och vad som känns viktigt för dig. Dina nya garderobs- eller köksluckor kommer förmodligen att sitta ett tag och det är därför viktigt att du får den funktionen och uttrycket som du är ute efter. 

 

Läs även: 5 saker att tänka på när du ska köpa köksluckor

 

2. Måttbeställ dina skåpluckor

Vi på Picky Living har ett effektfullt koncept där vi tillverkar specialanpassade luckor som passar till IKEA:s stommar. Med millimeteranpassning får du välja bland valfri NCS-kulör, beslag och profiler i olika utföranden och material. Exempelvis glas, spröjs eller metallnät, passa även på att läsa mer om våra unika lösningar

 

Vi har tidigare skrivit om fördelarna med måttbeställda köksluckor. Där tar vi bland annat upp att du får en skräddarsydd lösning som matchar dina behov och din stil, utan att det skenar iväg ekonomiskt. När du har gjort beställningen tar det bara ett par veckor innan du får hem dina nya luckor. Att behålla de gamla stommarna gör även detta till ett mer miljövänligt alternativ. 

 

Att måttbeställa nya skåpluckor till gamla befintliga stommar är helt enkelt otroligt kostnadseffektivt samtidigt som resultatet är precis lika effektfullt som ett nytt komplett skåpsystem. 

 

3. Skruva fast och njut! 

En av de kanske främsta fördelarna med våra skåpluckor är att det enda som behövs är en skruvdragare, sedan är det bara att skruva fast dem och njuta. Du behöver med andra ord inte anlita någon som kommer hem till dig och monterar dina nya skåpluckor - det är otroligt enkelt att göra själv!

 

Beroende på hur många luckor du byter ut tar det endast ett par timmar, därefter är det bara att njuta av ditt (nästan) helt nya rum. 

 

Förnya dina skåpluckor med Picky Living

Där har du dem. Våra 3 superenkla tips för hur du förnyar dina skåpluckor! Om du önskar experthjälp kan du boka ett möte med våra någon av oss på Picky Living. De säkerställer att du får till den perfekta lösningen för dina skåpluckor.

 

Vill du inspireras av våra vackra luckor är du varmt välkommen att besöka något av våra showroom på Karlbergsvägen 27 i Stockholm eller i Malmö och Göteborg. Välkommen!

För mer inspiration & nyheter