Just nu har vi något längre svarstider. Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

2022-08-23

Måttanpassad bänkskiva i kalksten

Enligt många undersökningar som gjorts så tyder det på att köket är det överlägset viktigaste rummet i våra hem. Mycket av det grundar sig på att människor vill ha bra förutsättningar för att laga mat. Hållbara alternativ har en betydande roll för bra förutsättningar och därav är bänkskivor i kalksten ett utmärkt val. I ett kök fyller bänkskivan en stor funktion och har en ledande roll för hur resten av köket uppfattas.

Vi på Picky Living har ett stort urval av kvalitativa bänkskivor som kan måttanpassas efter dina behov. Detta gäller även måttanpassade bearbetningar av dem i form av underlimmad - planlimmad diskho, häll för häll - planlimmad häll samt hål för blandare - hål för diskmedelpump. Utöver måttanpassade bänkskivor så tillverkar vi på Picky Living även måttanpassade köksluckor till IKEAs stommar samt luckor till IKEAs Bestå.

 

Bänkskiva i ljus kalksten - Snyggt & hållbart

Vill du få en visuellt och estetiskt snygg bänkskiva utefter dina mått så är ljus kalksten en sådan. En bänkskiva i ljus kalksten har inte bara det visuella som tilltalar utan även tåligheten samt livslängden som är en viktig aspekt när det kommer till bänkskivor. Bänkskivor är den delen i köket som utsätts för mest slitage av olika slag och därav är det extra viktigt att ta hand om dem. En bänkskiva i ljus kalksten måste även den tas om hand trots att det är ett material som är känt för sin hållbarhet. Varje material har unika krav på hur de ska behandlas och detta gäller även en bänkskiva i ljus kalksten.

 

Ett generellt tips som gäller för alla bänkskivor är att se till att torka av bänkskivan från vatten ofta samt att se till att ha någon form av underlägg om du exempelvis ska placera något varmt på bänkskivan. Ser du till att hålla värme och vatten från bänkskivan så kommer kvaliteten att hålla än längre.

 

Behandling av bänkskiva i kalksten

Kalksten tillika marmor är ett poröst material och därav känslig för vätska. En bänkskiva i exempelvis ljust kalksten kan impregneras med grönsåpa som extra skydd. Detta görs med grönsåpa ( 4 delar vatten till en del såpa) och ska göras 4 gånger per år för bästa resultat. Andra ting som är bra att tänka på med en bänkskiva i kalksten är att vätska av olika slag bör torkas bort så snabbt som möjligt. Dessutom är en bänkskiva i kalksten känslig mot salt och syra. Därav är det bra att hålla sig borta från rengöringsprodukter som innehar ett lågt PH-värde eller produkter som innehåller kemikalier samt saltlösningar.

 

Rekommendationer - Underhåll av en bänkskiva i kalksten

 

När det kommer till enklare rengöring av en bänkskiva i kalksten så är rekommendationen att använda sig av en fibertrasa. Efter att en enklare rengöring slutförts så är det viktigt att alltid avsluta det hela med att torka rent bänkskivan i kalksten. Andra rekommendationer är att alltid använda sig av underlägg till exempelvis tallrikar, glas och övriga föremål av olika slag. Detta bör göras för att undvika potentiella frätskador på bänkskivan i kalksten.

 

Beställ måttanpassat från Picky Living

Vill man göra om lite större möbler, budgetrenovera i köket eller dylikt är det väldigt smidigt att måttbeställa nya luckor eller bänkskivor. Då kan man enkelt få ett nytt resultat på kort tid, professionellt utfört just efter möbler som man redan har, utan att behöva byta ut allt. Eller så kan det vara som ett komplement till en ny stomme som du vill göra lite mer personlig. Om du letar efter mer information kring kalksten så kan du läsa här om gotländsk bänkskiva i kalksten. 

Slutligen, att renovera möbler, eller att köpa nya delar till saker som gått sönder istället för att köpa helt nytt är inte bara ett ekonomiskt bättre alternativ, det är också ett hållbart alternativ som gynnar vår miljö. Vare sig du väljer att måla om eller tapetsera en byrå, eller köpa nya måttanpassade luckor till köket så gynnas både plånboken och planeten av att fundera på hur vi kan återbruka och kombinera det vi har istället för att slänga.

 

 

För mer inspiration & nyheter