Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2022-08-23

Gotländsk kalksten bänkskiva

Köket är nog det absolut viktigaste rummet i hela bostaden. Kanske inte för riktigt alla men för väldigt många. Kanske är köket det riktiga vardagsrummet, det är här vi har alla vardagsbestyr med matlagning, fikastunder, umgänge, läxläsning och allt vad det nu kan vara. Ett kök ska vara trivsamt och funktionellt och får gärna ha det där lilla extra rent visuellt om det går.

För den som ska bygga ett helt nytt kök eller kanske renovera eller bygga om det gamla finns massor med möjligheter att få ett riktigt fräscht och snyggt kök precis som man vill ha det om man bara tänker igenom alternativ och valmöjligheter från början så allt passar ihop och känns rätt.

 

Bra stommar för gotländsk kalksten

För väldigt många är IKEA det som först dyker upp i huvudet när något ska införskaffas till hemmet. Hyllor, skrivbord och andra möbler men även köksinredningar som ju faktiskt är något av en specialitet. IKEA erbjuder många olika serier och massor med inspiration för dig som vill ha ett nytt kök. Här går det att hitta stommar och moduler för alla möjliga sorters kök, vinkelkök, köksöar, fullhöjd och mycket annat. För att sätta sin egen prägel på ett kök från IKEA väljer många att skaffa måttanpassade luckor och lådfronter och här finns det verkligen massor att välja på för den som väljer till exempel stommarna Metod eller Faktum från IKEA. Att välja stomme och luckor är det som kanske känns som det största projektet för det nya köket. Men minst lika viktigt är ju bänkskivorna som måste passa ihop med resten, inte bara visuellt utan också på millimetern.

 

Gotländsk kalksten

Den gotländska kalkstenen håller mycket hög kvalitet och är dessutom mycket vacker. Trots att det är sten känns det nästan som ett levande material med sina ådringar och färgskiftningar. En bänkskiva av gotländsk kalksten är verkligen pricken över i  och det går självklart att måttbeställa den så allt passar exakt. Det här kan ibland vara en liten utmaning särskilt i äldre hus där det sällan går att utgå från standardmått och räta vinklar. Gotländsk kalksten är ett genuint naturmaterial som skapades en gång för miljontals år sedan. På Gotland har denna nästan marmorliknande sten brutits i många hundra år och används för många olika ändamål från trädgårdssten och gravvårdar till fönsterbrädor och bänkskivor. Dess tidlösa elegans tilltalar många och den är dessutom slitstark som få andra material.

 

Lättskött bänkskiva för ditt kök

Om du väljer gotländsk kalksten för bänkarna i ditt kök så kommer du aldrig att ångra dig. Det är vackert och ger en naturlig känsla. Som alla andra bänkytor måste den förstås torkas av och hållas efter. Kalksten kan med fördel impregneras för att få en riktigt hållbar yta och denna impregnering görs enkelt med en blandning av såpa och vatten. För den dagliga skötseln räcker det med en mjuk trasa. Prata igenom behov och önskemål innan du beställer den färgnyans och ytbehandling som passar bäst utifrån dina behov så kan du se fram emot riktigt vackra bänkskivor i ditt nya fina kök.

 

Beställ måttanpassat från Picky Living

Vill man göra om lite större möbler, budgetrenovera i köket eller dylikt är det väldigt smidigt att måttbeställa nya luckor eller bänkskivor. Då kan man enkelt få ett nytt resultat på kort tid, professionellt utfört just efter möbler som man redan har, utan att behöva byta ut allt. Eller så kan det vara som ett komplement till en ny stomme som du vill göra lite mer personlig. Om du har svårt att veta vilken typ av bänskiva som passar bäst i ert kök så kan du läsa igenom våra bästa tips HÄR när det kommer till att välja bänkskiva.

Slutligen, att renovera möbler, eller att köpa nya delar till saker som gått sönder istället för att köpa helt nytt är inte bara ett ekonomiskt bättre alternativ, det är också ett hållbart alternativ som gynnar vår miljö. Vare sig du väljer att måla om eller tapetsera en byrå, eller köpa nya måttanpassade luckor till köket så gynnas både plånboken och planeten av att fundera på hur vi kan återbruka och kombinera det vi har istället för att slänga.

 

 

För mer inspiration & nyheter