Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Frågor & Svar

Allmänt

Hur beställer jag en bänkskiva?

För att vi ska kunna ge dig en offert på en bänkskiva behöver vi ha en ritning eller skiss som visar oss ca-måtten på din skiva. Vi behöver också veta vilket material, färg och bearbetning skivan ska ha samt tjocklek.

På våran sida Bänkskivor kan du se vilka material vi erbjuder samt ett kulörurval. Vill du se hela vårt sortiment kan du besöka Våra samarbetspartners webbsidor.

Vänligen ta hänsyn till att prisbilden kan komma att korrigeras när exakt mått tas vid uppmätning samt vid tillägg av beredningar etc. som inte syns på ritningen. Maila, ringa eller kom in till vårt showroom med din ritning så skickar vi en offert.

 

Hur vet jag om jag har ett IKEA-kök?

IKEA har 2st olika köksstommar. FAKTUM och METOD.

 

FAKTUM (gjordes cirka 2000-2013)

– Stommarna är alltid 2mm mindre på bredden än närmaste heltal. 40cm bred stomme är 398mm, 60cm bred stomme är 598mm osv.

– Det står IKEA på platsdelarna som döljer skruvarna man sätter upp stommen på väggen med

– Hålbilden i stommen sitter 28mm in från stomkanten till centrum hål och 28mm från insida stomme till det första hålets mitt (uppifrån eller nerifrån)

– Lådstommarna är grå

 

METOD (år 2013 och framåt)

– En 60cm bred stomme är exakt 600mm

– Bänskåpsstommarna har en höjd på 800mm

Hur kan jag se priser på luckorna?

Gå in på Köksluckor eller Garderobsluckor och gör dina val av lucktyp, färg och eventuella infrästa grepp. Välj därefter de mått på fronter som du vill ha och lägg de i kundvagnen för att se pris. Detta är då endast priser på de valda produkter. Frakter och eventuellt färgtilägg tillkommer. 

 

 

Hur gör jag för att boka in ett möte?

Vi tar emot tidsbokningar under vardagar, mellan 11:00-17:00. På måndagar till 18:00 och på fredagrar till 16:00. För att hitta en tid som passar bäst, besök vår Bokningssida

Ett bokat möte kostar 895kr för 50 min. (återfås vid beställning) Detta inkluderar:

- Anpassning och speciallösningar efter ditt rums förutsättningar

- 2D-ritning på er designlösning

- 3st färgprover valfri NCS

- En informativ checklista inför montering

Hjälper ni till med att rita upp kök?

Om du bokar en konsultationstid ritar vi upp ditt kök i 2D. För att boka en tid går du in på vår Bokningssida.

De flesta av våra kunder brukar börja hos IKEA för att få hjälp med att få köket uppritat, därefter kan ni välja om ni vill boka in en tid med oss för att gå igenom andra lösningar, detaljer, grepp, färger etc. då en ritning ingår.

Ni kan även maila er IKEA ritning till info@pickyliving.se så kan vi hjälpa er med en offert, eller knappa in önskade luckor direkt via vår hemsida om ni vet vad ni skall ha för luckor. Vi går alltid igenom er order innan den skickas in för produktion. 

Har ni helgöppet?

Här finner ni våra öppttider på våra olika showrooms och utställningar!

 

Gör ni hembesök?

Vi gör endast hembesök om en bänkskiva ska mätas upp eller om ni vill byta luckor på ett kök eller en garderob som inte är från Ikea.

Vill ni veta mer om hur man byter luckor på ett kök - besök våra sida Byta Köksluckor.

Kan jag titta på era luckor någonstans?

Vi har ett showroom på Karlbergsvägen 27 i Stockholm samt på Makajo i Göteborg och Malmö. För att se adresser och öppettider, gå in på vår sida Showrooms här.

Hjälp med montering?

Picky Living kan hjälpa till med montering av kök och garderober, helrenovering av kök och badrum samt annan renovering i Stockholmsområdet.

Vi samarbetar även med DONE för att erbjuda kvalitétssäkrad hantverkshjälp i Göteborg & Malmö.
Kika här: Picky Living + Done

Kan jag få ROT-avdrag på luckorna?

Tyvärr kan man inte göra rot-avdrag på våra luckor. Det är endast arbete som utförs i hemmet som det är avdragsgiltigt på.

Vilka diskmaskiner fungerar med IKEAs METOD stommar?

IKEAs nya kökssystem Metod har en ny höjd på bänkskåpen som är 80cm istället för 70cm. Detta gör att många integrerade diskmaskiner (som har en fastmonterad front) inte passar då fronten tar i maskinens underrede när den öppnas. Vänligen ta hänsyn till att alla dessa ej passar med distanslister utan modifiering. De maskiner som vi vet passar är:

 

Siemens:
IDSX858D26TE
SX836X01ME
SX736X03FE

 

Neff:
S727P80D0E

 

Smeg:
STL825B-1
STLA825B-2
STE8639L 

 

Bosch:
SBE68TX06E
SBE67MX00E
SBE46CX05E
SBE45CX00E

 

Miele:
G 4268 SCVi XXL
G 6065 SCVi XXL
G 6665 SCVi XXL
G 6675 SCVi XXL
G 6765 SCVi XXL
G 6895 SCVi XXL
G 6997 SCVi XXL

 

Önskar ni ha en 45cm bred diskmaskin så är det bara IKEAs maskin som fungerar vad vi vet.

Vad köper jag från IKEA?

På IKEA köper ni stommar, hyllplan, gångjärn, dämpare, lådinsatser samt ben. Bra att tänka på är att om ni har dolda lådor i ert kök så behövs en innerfront till dessa lådor som också inhandlas från IKEA. 

Hur lägger jag min egen beställning?

– Planera era kök/garderober med hjälp av IKEAs köksplaneringsprogram på nätet eller besök närmaste IKEA-varuhus. Luckorna beställer ni via vår hemsida genom att klicka på kategorin ”Köksluckor” eller ”Garderober”.

– Välj material, färg, grepp och/eller beslag. Vid grepp kan man välja till ett ilägg.

– Välj de luckor, fronter, socklar samt täcksidor ni vill beställa. Skriv in antal och i vissa fall även om de är höger- eller vänsterhängda (högerhängd har gångjärnen på höger sida om man ser luckan framifrån upphängd). Tänk på att vi även erbjuder luckor med andra mått och lösningar än IKEA.

– Fyll i era uppgifter i varukorgen och klicka på "Jag vill beställa". Därefter kontaktar vi er för en slutgenomgång av ordern. Ordern godkänns därefter genom din betalning. När pengarna har kommit oss till handa startas tillverkningen.

Varför ska jag beställa luckor från er och inte IKEA?

Några av anledningarna är:

– Att ni kan välja vilken kulör ni vill på era luckor

– Olika infrästa grepp som alternativ till beslag

– Våra luckor tillverkas 2mm större än IKEA luckorna - mindre mellanrum mellan luckorna

– Att millimeteranpassa materialet gör köket platsbyggt till en lägre kostnad

– Bra kvalité på produkterna

– Expertråd och guidning från våra inredare

Kan jag komplettera en IKEA front?

Tyvärr kan vi inte hjälpa er om ni endast är ute efter någon enstaka lucka som matchar de befintliga IKEA-luckor ni har idag.

Vi tillverkar luckor i egen design anpassade till IKEAs köks- och garderobsstommar vilket innebär att våra luckor skiljer en del i både mått, glans och färg. Det går troligtvis att välja en snarlik NCS kulör men det finns en stor risk att det är en nyansskillnad. 

För mer inspiration & nyheter