Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Frågor & Svar

Luckbyte - Andra stommar än IKEA

Tillverkar ni luckor till badrum?

Vi tillverkar vanligtvis inte fronter till IKEAs badrumskommoder då det redan medföljer luckor till dessa serier som är gjorda för våtrum. Det går självklart bra om du vill ersätta befintliga fronter med våra. Ni får då mäta upp och återkomma med mått på hur stora dörrarna- samt täcksidorna skall vara. Vi fräser inga färdiga hålbilder på baksidan av dessa fronter.

Det går även att använda sig utav köksstommar för att bygga en egen badrumskommod. Tänk dock på att dessa stommar inte håller lika länge i våtrum som till kök.

 

(Notera att vi inte tar emot ordrar med fronter under 8 000 kr på grund av höga ställkostnader då allt tillverkas efter beställning).

Jag har snarlika stommar, passar luckorna ändå?

Vi tillverkar primärt luckor som är anpassade till IKEAs PAX, METOD, FAKTUM, BESTÅ och MALM stommar. Har ni andra stommar kommer luckorna inte att passa då alla stomtillverkare har sina egna mått.

Vi kan tillverka luckor till alla stommar men det är bara IKEAs mått som vi har lagt in i vårt system. Har du andra stommar måste stommarna mätas upp. Bor du i Stockholm kan du boka en uppmätning. Annars får du själv mäta med hjälp av vår Mätguide. Se mer info om detta här.

Kan jag köpa luckor från Picky Living även om jag inte har IKEA-stommar?

Ja, vi kan tillverka luckor till alla stommar men det är bara IKEAs mått som vi har lagt in i vårt system. Har du andra stommar måste stommarna mätas upp. Bor du i Stockholm kan du boka en uppmätning. Annars får du själv mäta med hjälp av vår Mätguide. Se mer info om detta här.

Är det någon skillnad i pris om jag inte har IKEA-stommar?

Nej, det är samma pris på luckor och frakt. Bor du i Stockholm och vill ha hjälp med uppmätning, tillkommer en uppmätningskostnad på 1500kr.

Kan jag montera luckor till andra stommar än IKEA på samma sätt som till IKEAs stommar?

Ja, men en sak skiljer. Vi levererar inte lådorna med färdiga hål för fästbeslagen. Dessa hål måste kopieras över från de befintliga lådorna. Detta görs genom att lägga orginalfronten på den nya lådfronten och sen borra hålet.

För mer inspiration & nyheter