Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

Frågor & Svar

Offert

Går det att få vitrinluckor?

Självklart. Vi har två olika typer av vitrinluckor. Man kan få våra luckor Profile 62, Frame 70 och Frame 55 i vitrin. Här har man även valet att välja med eller utan spröjs. 
Våra fanérluckor går även att få i vitrin, men det blir inte en fanérad kant i utfräsningen, utan endast bets/klarlack. 

 

En vitrinlucka kostar 350 kr utöver det vanliga luckpriset. Med spröjs kostar denna 500 kr utöver ordinarie luckpris.

Hur lång är leveranstiden?

Vi levererar oftast inom 6-8 arbetsveckor men har förtillfället längre leveranstider p.g.a. hög orderingång. Se högst upp på webbsidan för aktuell leveranstid. Leveranstiden gäller från erlagd betalning.

Då vi tillverkar alla delar från grunden efter beställning kan vi tyvärr inte ge exakta leveransdatum i förhand. Exakt leveransdatum bestäms efter avisering från speditören.

Röda dagar, klämdagar, sommarsemester, julhelger och blackfriday är något som tyvärr kan komma att påverka leveransen.    

Vilka stommar passar luckorna till?

Våra fronter passar endast IKEA s Metod-, Faktum-, Pax-, Beståstommar tillverkade från ca år 2000 och framåt.

 

För FAKTUM kök: Om lådskenorna är vitlackade och har ett plasthjul längst fram är det en tidig faktumstomme. Då passar inte våra lådfronter.

Kan jag beställa endast en lucka?

Det minsta beloppet som man kan beställa för är 8000kr exklusive frakt. Denna gräns är satt eftersom vi har en uppstartskostnad på varje order, då vi producerar på beställning. Har man däremot gjort ett köp tidigare och vill komplettera för mindre än 8000kr går det bra. Maila då tidigare ordernummer samt med vad som önskas komplettera med till info@pickyliving.se. Vi tar en kostnad på 495kr för en tilläggsbeställning utöver produkterna. 

Hur lägger jag min egen beställning?

– Planera era kök/garderober med hjälp av IKEAs köksplaneringsprogram på nätet eller besök närmaste IKEA-varuhus. Luckorna beställer ni via vår hemsida genom att klicka på kategorin ”Köksluckor” eller ”Garderober”.

– Välj material, färg, grepp och/eller beslag. Vid grepp kan man välja till ett ilägg.

– Välj de luckor, fronter, socklar samt täcksidor ni vill beställa. Skriv in antal och i vissa fall även om de är höger- eller vänsterhängda (högerhängd har gångjärnen på höger sida om man ser luckan framifrån upphängd). Tänk på att vi även erbjuder luckor med andra mått och lösningar än IKEA.

– Fyll i era uppgifter i varukorgen och klicka på "Jag vill beställa". Därefter kontaktar vi er för en slutgenomgång av ordern. Ordern godkänns därefter genom din betalning. När pengarna har kommit oss till handa startas tillverkningen.

Jag har snarlika stommar, passar luckorna ändå?

Vi tillverkar primärt luckor som är anpassade till IKEAs PAX, METOD, FAKTUM, BESTÅ och MALM stommar. Har ni andra stommar kommer luckorna inte att passa då alla stomtillverkare har sina egna mått.

Vi kan tillverka luckor till alla stommar men det är bara IKEAs mått som vi har lagt in i vårt system. Har du andra stommar måste stommarna mätas upp. Bor du i Stockholm kan du boka en uppmätning. Annars får du själv mäta med hjälp av vår Mätguide. Se mer info om detta här.

Kan jag komplettera en IKEA front?

Tyvärr kan vi inte hjälpa er om ni endast är ute efter någon enstaka lucka som matchar de befintliga IKEA-luckor ni har idag.

Vi tillverkar luckor i egen design anpassade till IKEAs köks- och garderobsstommar vilket innebär att våra luckor skiljer en del i både mått, glans och färg. Det går troligtvis att välja en snarlik NCS kulör men det finns en stor risk att det är en nyansskillnad. 

För mer inspiration & nyheter