Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2019-09-04

NYA BESLAG TILL KÖKSLUCKOR

3 tips till dig som letar nya beslag till köksluckor

Det finns många enkla knep för att piffa upp dina gamla köksluckor. Ett av de enklaste och billigaste sätten att göra detta på är att investera i nya beslag. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av våra bästa tips till dig som letar efter nya handtag till köksluckor!

 

Att tänka på när du väljer handtag

Det första som många tänker på när de ska inhandla beslag är ”hur ska de se ut?”. För att få ett handtag som passar just dina luckor och behov, gäller det dock att tänka på betydligt mer än så. Det är bland annat viktigt att även ta hänsyn till användarvänligheten och luckornas storlek. Mer om det nedan:

 

Överväg handtagens användarvänlighet

Köket är i de flesta hushåll en av de mest använda ytorna. Man vaknar på morgonen och gör frukost. Därefter kommer man hem på eftermiddagen för att laga middag och avslutar sedan dagen med kvällsfika. Kanske används även köket flitigt vid helgbjudningar?

 

Under alla dessa tillfällen måste troligtvis skåpsluckorna öppnas. Det är därför viktigt att dem är lättanvända och användarvänliga. Vi rekommenderar exempelvis att man väljer ett par beslag som är enkla att greppa. Några personliga favoriter är våra handtag Bridge, Line, Pull och Lounge varav alla är väldigt funktionella.

Ta hänsyn till luckornas storlek

När du väljer beslag måste du även ta hänsyn till luckornas storlek. Något som de flesta glömmer bort. Har du exempelvis måttbeställt extra breda lådor kan det se lite udda ut om du använder små knoppar till beslag. Då passar ett större och rejälare handtag som Line bättre. Gäller det däremot mindre lådor är stilrena knoppar som DOT, Amp, Bas, Dank, Kula eller Knapp ett perfekt alternativ.


 

Välj en stil som passar dig och ditt kök

Så till det som de flesta tycker är roligast – att välja beslag som stämmer överens med ens stil och resterande kök. Här är det såklart personliga preferenser som styr men önskar du professionell hjälp, kan du med fördel boka in ett möte med våra kunniga köks- och förvaringsinredare.

 

Ben till till kök eller sideboard

Vi har även ett elegant ben som passar både till kök, sängar och sidebord i mattsvart och mässing. Benen går att få i 10cm eller 20cm höjd och går att montera på alla sorters möbler. Se våra olika varianter här.
 


 

Inspireras i våra showrooms

Där har du det – tre tips till dig som letar nya beslag till köksluckor. Om du vill inspireras av ytterligare är du varmt välkommen att besöka något av våra showrooms i Stockholm, Göteborg eller Malmö!

För mer inspiration & nyheter