Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

2019-09-09

LACKA OM KÖKSLUCKOR - PRIS OCH RÅD

Att byta ut ett helt kök kan snabbt bli en kostsam historia. Det är därför som många väljer att lacka om sina köksluckor. Priset kan däremot skena iväg även där. I den här artikeln berättar vi mer - och så delar vi med oss av ett mer fördelaktigt alternativ.

 

Vad kostar det att lacka om köksluckor?

Det första som många tänker på när de längtar efter att förnya sitt kök är att de funderar över att lacka om köksluckorna. Priset kan självklart vara en bidragande faktor till varför du funderar över att lacka om dina köksluckor, men kostnaderna kan ändå bli mer än du tänkt dig. Nedan ger vi ett exempel:

Till att börja med så skiljer sig självklart priserna mellan olika lackeringsfirmor, men i vår beräkning utgår vi från ett generellt marknadspris.

Låt oss säga att du har ett relativt litet kök med 12 stycken bänkluckor (höjd 80 cm, bredd 60 cm) och 6 stycken lådfronter (höjd 20 cm, bredd 60 cm). Luckorna är just nu i klarlackat trä och du önskar ett halvblankt resultat i valfri NCS-kulör. 

Priset för att lacka luckorna är ca 800:- /st

Priset för att lacka lådfronterna är ca 500 /st

Slutpriset för att lackera om dessa luckor blir då 12 600:- och då tillkommer kostnader för ned- och uppmontering, frakt samt att andra delar såsom täcksidor tillkommer. 

 

Fördelar och nackdelar med att lacka om köksluckor

Det du också bör väga in i priset om du funderar på att lacka om köksluckorna är utförandets för- och nackdelar:
 

Fördelar

  • Du kan välja mellan ett oändligt antal färger
  • Eftersom du inte kastar något bidrar du inte till jordens sopberg
  • Någon annan tar hand om målningsarbetet
     

Nackdelar

  • Om luckorna är slitna och kanske saknar ett hörn kommer resultatet inte bli felfritt.
  • Den lackade färgen kan snabbt nötas bort
  • Lackerade luckor kan vara svårare att hålla rena
  • Slutpriset blir sällan mycket billigare än att byta ut luckorna

 

Ett mer fördelaktigt alternativ 

Om priset är en av faktorerna till varför du vill lacka om köksluckorna vill vi passa på att visa upp ett annat alternativ. Hos oss på Picky Living kan du nämligen välja att byta ut alla dina luckor och få ett sprillans nytt resultat till ett mycket fördelaktigt pris.

Det finns många fördelar med att välja helt nya luckor istället för att lacka om köksluckorna. Bland annat:
 

Ett resultat som håller längre - Våra luckor är av högsta svensktillverkade kvalitet och kommer garanterat se som nya ut en lång tid framöver.

Personlig design - du får inte bara välja färg utan även hur luckorna ska se ut.

Skräddarsytt - Hos oss kan du välja att måttbeställa alla dina luckor. Äldre skåp har ofta fula glipor mellan luckorna - vilka du slipper när du måttbeställer.

Förnya hela köket - Självklart kan du även välja att förnya täcksidor, socklar och lister när du beställer dina luckor från oss. Du begränsar dig alltså inte bara till själva luckorna.
 

Förhoppningsvis har du fått några goda råd i dina tankar om att lacka om köksluckor, pris och annat du hade i åtanke. Om du funderar över något när det kommer till nya luckor kan du med fördel ta hjälp av oss på Picky Living.

 

Ta hjälp av Picky Living

Tillsammans med oss på Picky Living kan du enkelt förverkliga din köksdröm! Vi tillverkar alla luckor på beställning vilket ger dig näst intill oändliga möjligheter att förverkliga ditt drömkök. Skräddarsydda och måttbeställda luckor i valfritt material, NCS kulör och med beslagen som du föredrar.

Spana in vår inspirationskategori där våra kunder delar med sig av sina fantastiska kökslösningar. Du är självklart även välkommen att besöka något av våra showroom i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Varmt välkommen!

För mer inspiration & nyheter