Leveranstiden ligger förnärvarande på cirka 7-9 arbetsveckor.
pickyliving

2019-10-14

11 praktiska kökslösningar att tänka på vid renoveringen

Visst är det svårt att i förväg veta vilka kökslösningar just du är i behov av inför din köksrenovering. Det är därför som vi i den här artikeln delar med oss av 11 kökslösningar som du bör tänka på vid din köksrenovering. Förhoppningsvis blir det då mycket enklare att skapa ditt drömkök!

 

Skräddarsydd kökslösning efter dina behov

Det finns inget rum som vi ställer så höga funktionella krav på som just köket. Vilka dessa krav beror helt på vår livsstil, kökets storlek och våra behov. En köksrenovering är med andra ord bland det jobbigaste (och självklart även roligaste) som man kan göra. Helst av allt vill man även att det ska bli så bra som möjligt med en gång.

 

För att hjälpa dig skapa ditt drömkök listar vi nedan 11 praktiska kökslösningar som du bör tänka på vid din köksrenovering:

 

1. Funktionella detaljer - Alla vet att allting hänger på detaljerna.  Det är de där små genomtänkta kökslösningarna som tillslut gör hela helheten. Låt fantasin och kreativiteten få flöda fritt så att du får ett kök som är perfekt anpassat efter dina behov!

 

2. Förvaring - Desto mer tid du spenderar i köket desto viktigare är möjligheten till förvaring. Bänkarnas djup och skåpens höjd går att nyttja på flera olika sätt för att skapa de bästa förvaringsytorna. Har du många olika köksmaskiner, djurfoder, städprylar eller annat - se till så att de får sin genomtänkta plats i köket!

 

3. Arbetsytor - Det är nästan helt omöjligt att ha för mycket arbetsytor i köket. Plåtar ska rymmas, tallrikar ska tas fram, disken ska torkas och bullarna ska jäsa - ofta exakt samtidigt av någon konstig anledning. Se därför till att optimera kökets arbetsytor!

 

4. Skafferi - Tidigare var det enkelt att blanda ihop skafferiet med städskåpet, då båda ofta var ett högt skåp. Idag blir det allt vanligare att man väljer en kökslösning där skafferiets innehåll placeras i skåpar, eller att man bygger ett så kallat walk-in-skafferi. Våga helt enkelt tänka i nya banor och lämna städskåpslooken!

 

5. Kryddförvaring - Många av oss är säkert uppvuxna med att kryddorna hade sin plats ovanför fläkten - huller om buller och omöjliga att hitta rätt. Gör dig själv en tjänst och planera kryddförvaringen med en gång. Du kommer att tacka dig när du enkelt hittar rätt krydda med en gång!

 

6. Ugnens placering - Om vi bara får tipsa om en enda sak så är det nog att placera ugnen i axelhöjd. Då slipper du exempelvis balansera innehållet på plåten och huka dig ner för att kolla läget. Dessutom ser det väldigt proffsigt ut!

 

7. Micro - Jag gissar att du inte vill att micron ska stå framme och ta upp onödig bänkyta. Ett tips är därför att förvara mircon i skafferiet eller bakom en skåplucka. Då hörs den inte, syns inte och stör inte!

8. Elkontakter - Det ska vara enkelt att ta fram maskiner och jacka i kontakten när det behövs. Se därför till att placera dina elkontakter i närhet till dina arbetsytor.

 

9. Diskho - Diskhon har en mycket väsentlig uppgift i köket - det är din tillgång till vatten. Tänk därför på var i köket du placerar den. Framför ett fönster kan vara trevligt, men i närhet till spisen är funktionellt. Fundera även över diskhons storlek. Kanske vill du kunna rymma en ugnsplåt utan problem.

 

10. Sopförvaring - Tidigare slängde vi alla sopor i ett och samma sopkärl. Idag ska allt sorteras. Tänk på detta när du planerar för din kökslösning så underlättar du för dig själv många gånger om!

 

11. Materialval - Olika material är olika praktiska. Tänk på hur din livsstil ser ut och gör en grundlig research gällande kökslösningens materialval. Vattentåliga, värmetåliga och reptåliga material som inte blir missfärgade är att föredra.

 

Utveckla din kökslösning med Picky Living

Förhoppningsvis känns det nu mycket enklare att planera ditt drömkök.

 

Om ni vill få bästa möjliga hjälp att skräddarsy ett kök med våra luckor så kan ni boka ett möte med våra kunniga köks- och förvaringsinredare. De hjälper er att förverkliga er köksdröm efter er ritning från IKEA!

 

Passa även på att hämta inspiration till din kökslösning på vår instagram och youtube-kanal. Där delar vi även med oss av fler tips och djupare produktinformation.

 

 

För mer inspiration & nyheter