Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2022-06-22

BESTÅ DIY

När man inreder ett hem är det många saker man behöver tänka på. Vad vill man ha för stil, för känsla i hemmet? Vill man handla nytt eller gammalt, vill man kombinera färg och form eller hålla det stilrent? Och kanske framförallt, är det många personers viljor som ska tas hänsyn till? När man väl kokat ner alla dessa tankar gäller det att hitta de där möblerna som man vill ska bidra till sin hemmiljö, men det är inte alltid så lätt. Kanske hittar man en byrå som är sådär rymlig och bra, men som har helt fel färg, eller ett skåp på second hand med trasiga dörrar. Men lösningen behöver inte vara så komplicerad. Här nedan får du några, förhoppningsvis hjälpsamma, tips för att lyckas få dina möbler så som du vill ha dem.

 

Måla om din BESTÅ möbel

Både nya möbler och inredning som man hittar på second hand kan målas om, och man behöver inte vara särskilt händig för att klara av det. Ofta finns det bra expertis i färghandeln som kan råda om färgval och tekniker, och sedan kan man sätta igång. Det går att måla om en hel möbel för att ändra stil helt, men man kan också lägga till detaljer på något som man tycker är snyggt i grunden, men som man vill göra lite mer personligt. Bara fantasin sätter gränser!

 

Tapetsera på BESTÅ

Känner man sig inte redo att gå på med penseln kan man hitta snygga tapeter som man lätt kan klistra på. Kanske har man fått en bit över när man tapetserat något rum, eller så har man någon i sin bekantskapskrets som just renoverat. Tapeter finns i många olika färger, mönster och strukturer.

 

Byt ut detaljer

Att byta handtag eller knoppar på möbler är inte heller någon tidskrävande eller stor renovering, men kan förändra utseendet fort på t.ex. ett skåp eller en byrå. Knoppar och olika typer av beslag finns att köpa både nya och att hitta hos olika second hand-butiker eller loppisar.

 

Beställ måttanpassat från Picky Living

Vill man göra om lite större möbler, budgetrenovera i köket eller dylikt är det väldigt smidigt att måttbeställa nya luckor eller bänkskivor. Då kan man enkelt få ett nytt resultat på kort tid, professionellt utfört just efter möbler som man redan har, utan att behöva byta ut allt. Eller så kan det vara som ett komplement till en ny stomme som du vill göra lite mer personlig. Många gånger kanske möbeln man hittat inte finns i just den färg eller det mönster man tänkt sig, men att då beställa bänkskiva eller luckor för sig kan vara en enkel lösning på problemet. Man kan då få ett färdigt resultat som är mycket mer personligt än vad man kanske kan hitta klart i en butik. Att beställa måttanpassat är ett enkelt och praktiskt alternativ.

Slutligen, att renovera möbler, eller att köpa nya delar till saker som gått sönder istället för att köpa helt nytt är inte bara ett ekonomiskt bättre alternativ, det är också ett hållbart alternativ som gynnar vår miljö. Vare sig du väljer att måla om eller tapetsera en byrå, eller köpa nya måttanpassade luckor till köket så gynnas både plånboken och planeten av att fundera på hur vi kan återbruka och kombinera det vi har istället för att slänga.

 

Lycka till med dina nygamla möbler!

 

För mer inspiration & nyheter