Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2022-10-12

Bänkskiva ek helstav

Köket är en viktig del av hemmet då det är på denna plats vi tillagar de måltider som ska hålla oss mätta och alerta. För att inte nämna att köket många gånger är en uppsamlingspunkt för familjer som varit ifrån varandra under dagen. Därför är det viktigt att köket är funktionellt och trivsamt.

Även om du inte har möjlighet att renovera hela köket kan du få det mycket snyggare genom att bara byta ut köksluckorna och bänkskivorna.

 

Bänkskiva ek helstav - både modernt och hållbart

Om kökets bänkskivor behövs bytas ut och ersättas med nya ska du överväga att välja en bänkskiva ek helstav. Just denna variant av bänkskiva har många fördelar.

Bänkskivor av trä är väldigt hållbara då materialet är tåligt och det ska mycket till för att en bänkskiva ek helstav ska få skador och andra slitningar. Förutom att du investerar i en bänkskiva som kommer att hålla i många år framöver är trä ett naturmaterial. När du väljer ett material som återfinns i naturen så är det mer hållbart. Med andra ord är bänkskivor av trä hållbara i dubbel bemärkelse - de är både slitstarka och ett bättre alternativ för klimatet.

Förutom att bänkskivor av trä är hållbart så är det också en mycket snygg bänkskiva. Fördelen med att välja trä är att det med enkelhet smälter in med resten av din inredning och det funkar till allt. Dessutom har trä av olika slag blivit allt mer populärt i inredning de senaste åren samtidigt som vi har använt trä till inredning i tusentals år och är därmed en tidlös klassiker som alltid kommer att fungera. Därför kan det vara en bra idé att satsa på en bänkskiva i trä.

 

Måttanpassad bänkskiva

I och med inget kök är det andra likt så behöver man oftast måttanpassa både köksluckor och bänkskivor för att det ska passa bra in i ditt kök. Det är något som vi på Picky living kan hjälpa dig med för att du ska få den bästa lösningen för ditt kök.

På vår sida har du möjlighet att välja bänkskiva efter det mått du önskar. När du har valt material, till exempel bänkskiva ek helstav väljer du därefter bredd, djup, yta och tjocklek. Men innan du kan göra det är det givetvis bra om du har någorlunda koll på vilka mått den befintliga bänkskivan har.

Du kan också välja om bänkskivan ska ha någon typ av anpassning. Till exempel om det ska finnas utrymme för diskho eller en spishäll.

Sista steget är tillval. Vi har olika tillval att välja bland. Du kan till exempel på hjälp med uppmätning så att du kan vara säker på att den bänkskiva du beställer har rätt mått för ditt kök. Sedan kan du också välja montering vilket innebär att vi skickar professionella hantverkare som kommer och monterar upp din bänkskiva åt dig för att du ska slippa krångla med det på egen hand. Då kan du vara säker på att bänkskivan blir monterad på rätt sätt. Sist men inte minst kan du även välja till hörnskarvning.

 

Beställ måttanpassat från Picky Living

Vill man göra om lite större möbler, budgetrenovera i köket eller dylikt är det väldigt smidigt att måttbeställa nya luckor eller bänkskivor. Då kan man enkelt få ett nytt resultat på kort tid, professionellt utfört just efter möbler som man redan har, utan att behöva byta ut allt. Eller så kan det vara som ett komplement till en ny stomme som du vill göra lite mer personlig. Om du letar efter mer information kring bänkskivor i ek så kan du läsa mer här.

Slutligen, att renovera möbler, eller att köpa nya delar till saker som gått sönder istället för att köpa helt nytt är inte bara ett ekonomiskt bättre alternativ, det är också ett hållbart alternativ som gynnar vår miljö. Vare sig du väljer att måla om eller tapetsera en byrå, eller köpa nya måttanpassade luckor till köket så gynnas både plånboken och planeten av att fundera på hur vi kan återbruka och kombinera det vi har istället för att slänga.

För mer inspiration & nyheter