Leveranstiden ligger för närvarande på cirka 7-9 arbetsveckor + semesteruppehåll i produktionen mellan v.27-31.
pickyliving

2022-09-14

Måttbeställd marmor

Köket är en del av hemmet där det spenderas mycket tid. Det är ett rum det är viktigt att trivas i. Förutom att det ska vara bekvämt att vara i köket, behöver det också vara hållbart. Det är mycket som händer i ett kök, det skvätts vatten, mat lagas, det bakas bullar o.s.v. I och med det behöver köket och dess delar vara i ett material som håller för olika ändamål. Bänkskivor i köket behöver hålla för yttre påverkan, och där är marmor ett material som både är snyggt och hållbart under långt tid framåt.

 

Marmor för köksbänken

Materialet och bergarten marmor är något som syns mer och mer i svenska kök. Det är ett väldigt hållbart material, under förutsättning att det behandlas utefter instruktioner. Förutom hållbarheten har det ett utseende som tilltalar många. Marmor har ett spräckligt utseende, vilket gör att varje marmordel är unik. Det finns även i olika färger vilket gör att det kan anpassas utefter önskemål och övrigt kök.

En köksbänk i marmor är ett bra val. Marmor tål att det arbetas på bänken. Det är dock viktigt att det ytbehandlas ordentligt för att inget ska tränga ner i bänken, då det är ett poröst material. Det är dock ett ypperligt val som köksbänk, då en bänk även är viktigt för hela kökets uttryck.

 

Anpassad skiva för olika kök

Kök i Sverige är väldigt olika utformade, det finns inget standardmått för kök. Några kök kan vara väldigt stora, och andra kök är mindre med enbart en liten bänkyta. Oavsett hur köket ser ut och är utformat, är det möjligt att anpassa en bänkskiva utifrån det. En marmorskiva måttbeställs och skärs ut, det gör att alla kök har möjlighet att få en bänkskiva i marmor, oavsett hur litet eller stort köket är.

 

Vid en måttanpassad beställning behöver det göras utmätningar i köket. Det är viktigt att det görs och granskas från de ansvariga. Vid utbyte av en bänkskiva behöver det ses till utformning, och vad som finns runtomkring, t.ex. diskbänk och spis. Genom en ordentlig kontroll och utmätning, kan sen processen att få en ny skiva gå snabbt. En bänkskiva i marmor kommer sen att hålla under många årtionden framåt med rätt behandling av ytan.

 

Marmor är ett populärt material

Marmor är något som inte enbart används som bänkskiva, utan kan även ofta skådas som köksbord, brickor och vardagsrumsbord. Anledningen till att det också är så populärt är för att det är lätt att kombinera med andra material och färger. En köksbänk i marmor gör det möjligt för köksluckorna att vara i valfri annan färg. Med mer färg i köket ger det också rummet mer liv.

Vid ett annat material eller färg på köksbänken kan det göra att det blir mer begränsat i vad som passar för resterande kök. Med en ljus eller mörk bänkskiva i marmor finns inga begränsningar vad gäller färger till andra attribut och tillbehör som behövs i köket. Genom att titta på bilder på sidan finns massor av inspiration att få kring hur ett kök kan planeras.

 

 

Beställ måttanpassat från Picky Living

Då har du all information som behövs när det kommer till bänkskiva i marmor. Om du önskar en anna typ av bänkskiva så kan du självklart beställa en måttanpassad bänkskiva i något av våra andra omsorgsfullt utvalda material. Vi levererar bänkskivor med monterad diskho och önskade bearbetning till nästan hela Sverige.

Vill man göra om lite större möbler, budgetrenovera i köket eller dylikt är det väldigt smidigt att måttbeställa nya luckor eller bänkskivor. Då kan man enkelt få ett nytt resultat på kort tid, professionellt utfört just efter möbler som man redan har, utan att behöva byta ut allt. Eller så kan det vara som ett komplement till en ny stomme som du vill göra lite mer personlig. Många gånger kanske möbeln man hittat inte finns i just den färg eller det mönster man tänkt sig, men att då beställa bänkskiva eller luckor för sig kan vara en enkel lösning på problemet. Man kan då få ett färdigt resultat som är mycket mer personligt än vad man kanske kan hitta klart i en butik. Att beställa måttanpassat är ett enkelt och praktiskt alternativ.

Slutligen, att renovera möbler, eller att köpa nya delar till saker som gått sönder istället för att köpa helt nytt är inte bara ett ekonomiskt bättre alternativ, det är också ett hållbart alternativ som gynnar vår miljö. Vare sig du väljer att måla om eller tapetsera en byrå, eller köpa nya måttanpassade luckor till köket så gynnas både plånboken och planeten av att fundera på hur vi kan återbruka och kombinera det vi har istället för att slänga.

 

För mer inspiration & nyheter