Edit House Plus Shipping icon-misc-3

Massiva luckor i Douglasgran Ett nära samarbete med Lotta Agaton

Inredaren och stylisten Lotta Agaton har ritat kök och sideboard i massiv Douglasgran från danska Dinesen, exklusivt för Picky Living.

”Få in den varma känslan av ett levande material i ditt hem”

Lotta + Picky

Picky Living har gjort sig kända för sina specialluckor till IKEAs stommar som får kök och Garderober att kännas mer personliga och exklusiva.

- Nu kan vi äntligen presentera en trälucka precis som vi vill ha den. Massiv, livfull och vacker, tagen ur den magnifika Douglasgranen, säger Picky Livings VD Henrik Haij

Med ett nära samarbete tillsammans med en av Sveriges främsta inredare och stylister, Lotta Agaton, har denna produkt blivit verklig. Utgångspunkten var köket till hennes nya studio på Kungsholmen i Stockholm.

"Det ligger i tiden att arbeta med material som åldras på ett fint sätt, som håller över tid och patinerar vackert”, säger Lotta Agaton.

Massivt trä

Luckor och fronter tillverkas av massivt trä från den danska kvalitetsleverantören Dinesen. Deras plank går att få 45cm breda och 4,5 meter långa. Detta möjliggör att luckor till ett sideboard kan bestå av delar från en och samma planka, vilket är helt unikt. Alla delar görs i tjockleken 32mm, vilket ger ett massivt och exklusivt uttryck

Med en höjd på upp till 60 meter är Douglas ett träd som väcker uppmärksamhet. Det storslagna uttrycket återspeglas i plankorna där unika ådringar vittnar om naturens kraft och skönhet.

Dinesen tar i första hand sitt virke från Schwarzwald där endast de bästa av de 80 till 120 år gamla träden klarar sig igenom nålsögat.

Vill du veta mer om dessa produkter samt priser?

Skriv in din mailadress och klicka OK